Suvi Kokkonen: nuori lentopallotähti lähtee ammattilaiseksi

Kuva: CEV.eu

Lentopalloilija Suvi Kokkosen siirtyminen ulkomaille on vihdoin varmistunut. Hänen uusi seuransa on ranskalainen Nantes.

Yleispelaaja Kokkonen, 20, on kuulunut suomalaisen lentopalloilun kuumimpiin nimiin jo pari vuotta. Liigakokemusta on Hämeenlinnan Lentopallokerhosta kolmen kauden ajalta.

Kokkonen on ollut avoin tavoitteestaan päästä pelaamaan ulkomaille. Näyttöjä hän on antanut Mestaruusliigassa, Mestarien liigassa ja Suomen väreissä EM-kisoissa, mutta loukkaantumiset ovat hieman hidastaneet menoa.

Vuosi sitten Lentopallo.infon lukijat valitsivat Kokkosen parhaaksi pelaajaksi Mestaruusliigassa. Laukaasta kotoisin oleva urheilija on pelannut ajoittain hakkurina, mutta ensisijainen pelipaikka on ”yypee”.

– Yleispelaaja mä koen olevani. Totta kai, jos joukkueessa on pulaa, pystyn pelaamaan myös hakkurina. Se on iso etu mulle henkilökohtaisesti tulevaisuutta ajatellen. Mutta yleispelaajan rooliin satsaan täysillä, Kokkonen sanoi Lentopallo.infolle taannoin.

Heti ensimmäisenä liigavuonnaan, kaudella 2017-2018, Kokkonen pääsi tuulettamaan Suomen mestaruutta HPK:ssa (nyk. Lentopallokerho). Toisella kaudella tuli SM-hopeaa, ja kolmas jäi vajaaksi nilkkaoperaation ja Suomeenkin ehtineen koronaviruskriisin takia.

Suomen A-maaotteluita Kokkonen on koonnut nuoreen ikäänsä nähden varsin paljon, 63 kappaletta.

Nantesissa Kokkosesta tulee seurahistorian neljäs suomalaispelaaja. Viime kaudella joukkueen peliä johti passari Kaisa Alanko. Aiemmin Nantesissa vaikuttivat (sittemmin uransa päättäneet) Laura Pihlajamäki ja Pauliina Vilponen.

Nantes kuuluu Ranskan parhaisiin joukkueisiin, ja sen on määrä pelata ensi kaudella Mestarien liigassa.