Lentopallon Mestaruusliigan paras passari Taylor Lindberg vaihtaa seuraa

Kuva: CEV.eu

Lentopallon naisten Mestaruusliigassa Pölkky Kuusamo ja Hämeenlinnan Lentopallokerho saavat uudet passarit kaudelle 2020-2021.

Runkosarjavoittaja Pölkky nappasi joukkueeseensa Taylor Lindbergin, jonka Lentopallo.infon lukijat valitsivat liigan parhaaksi passariksi päättyneellä kaudella. Lindberg edusti ensimmäisellä Suomen-kaudellaan LiigaPlokia.

– Nautin todella Mestaruusliigassa pelaamisesta viime kaudella. Olen kuullut hienoja asioita Pölkystä. Haluan auttaa omalta osaltani seuraa taistelemalla mestaruudesta, Lindberg sanoo Pölkyn tiedotteessa.

Viime kaudella Pölkyssä passit jakeli Jalissa Trotter. Emoseura Kuusamon Pallo-Karhujen puheenjohtaja Mika Määttä kertoo, että kiinnityksiä hakkurin, yleispelaajan ja keskitorjujan rooleihin on tulossa pian.

Pölkkyyn ovat tulleet uusina myös Ella Autere, Viivi Pyhäjärvi ja Rita Timonen. Autere ja Pyhäjärvi kuuluvat Suomen maajoukkuerinkiin.

Voted best setter of the Finnish League!!Thanks to all 17000 that voted! What a great year LiigaPloki had!

Posted by Taylor Lindberg on Tuesday, March 24, 2020

Hämeenlinnaan passariksi tulee italialainen Erica Di Maulo. Kyseessä on korkeatasoinen urheilija, joka sai opintonsa päätökseen St. John’s -yliopistossa New Yorkissa. College-urallaan hän pani St. John’sin passi- ja ässäsyöttöennätykset uusiksi.

Kaudella 2019 St. John’s eteni yliopistourheiluliitto NCAA:n järjestämään mestaruusturnaukseen vasta kolmannen kerran historiassaan. Di Maulo kuului joukkueen parhaisiin pelaajiin, mutta ryhmä putosi jatkosta ensimmäisellä kierroksella.

– Tämä on todella mehukas värväys. Nyt peliä johtavat italialaiset sekä kentällä että sen laidalla, Lentopallokerho sometti viitaten uuteen passariin sekä valmentaja Matteo Pentassugliaan.

Hämeenlinnan uusia pelaajia ovat lisäksi Daniela Öhman, Yasmine Madsen, Tuuli Tuominen, Venessa Loukonen, Bettina Yli-Sissala ja Brianna Doehrmann. Maajoukkuetason yleispelaaja Suvi Kokkonen lähtee Ranskaan ammattilaiseksi. Passari Katja Kylmäaho ja keskitorjuja Karoliina Friberg puolestaan vaihtavat LP Kangasalan väreihin.

Myös libero Emilia Putkisaari lähtee Hämeenlinnasta – hän palaa Oriveden Ponnistukseen. Luottolibero OrPossa on Sanna Häkkinen, joka on allekirjoittanut jatkosopimuksen.

OrPon sopimuspelaajat ovat liberoiden ohella passari Lotta Kukkonen, passari Nea Luntamo, yleispelaaja Saara Holm ja keskitorjuja Netta Rekola.