Vaasa ja Pälkäne saivat paikat lentopallon 1-sarjaan

Vaasan Kiisto ja Pälkäneen Luja-Lukko ovat saaneet paikat suomalaisen seurajoukkuelentopalloilun toiseksi korkeimmalle tasolle, 1-sarjaan.

Kiistolla on paikka naisten ja Luja-Lukolla miesten 1-sarjaan kaudelle 2020-2021. Päätöksen paikkojen myöntämisestä teki Lentopalloliiton kilpailuryhmä.

Liitto kertoo verkkosivuillaan, että Luja-Lukko oli ainoa miesten 2-sarjassa viime kaudella pelannut joukkue, joka oli hakenut 1-sarjapaikkaa.

Naisten 2-sarjasta Vaasan Kiiston lisäksi Kalevan Lentopallo ja Nurmon Jymy olivat hakeneet 1-sarjapaikkoja. Vaasan Kiiston hakemuksen hyväksymisen perusteena ovat poikkeuksellisten olosuhteiden vuoksi kesken jäänyt sarjakausi, joukkueen 2-sarjan rankingsijoitus (1.) sekä seuran hyvä alueellinen junioritoiminta.

Pian sarjapaikan varmistuttua Kiisto kertoi ensimmäisen sopimusuutisensa: joukkueeseen liittyy yleispelaaja Alisa Mansikka-Aho.

Naisten 1-sarja on tarkoitus pitää 13 joukkueen vahvuisena, joten KaLe ja Jymy odottavat nyt mahdollisia luopumisia. Lentopallon 1-sarjat pysyvät yksilohkoisina.

Suomessa lentopallosarjat 2019-2020 lopetettiin ennenaikaisesti koronaviruspandemian takia. Mestaruusliigasta ei pudoteta joukkueita alemmille sarjatasoille, joten kesken jääneestä 1-sarjastakaan ei voi periaatteessa nousta kansalliseen pääsarjaan.

Miesten 1-sarjassa runkosarjan voitti Lempo-Volley, ja naisten ykkösen runkosarjavoiton vei Helsinki Volley. Miesten 1-sarjassa pelasi 11 joukkuetta ja naisten vastaavassa 12.