Lentopallon maajoukkuepelaaja Saana Koljonen lopetti uransa

Kuva: CEV.eu

Lentopallon maajoukkuepelaaja Saana Koljonen joutuu lopettamaan uransa.

Liberona pelannut Koljonen, 31, ilmoitti asiasta itse blogissaan. Hän on kärsinyt pitkään nilkan bakteeri-infektiosta, jonka takia hän ei ole pystynyt pelaamaan sitten kauden 2018-2019.

Syksyllä 2018 Koljonen ja Salla Karhu lähtivät HPK:n (nyk. Hämeenlinnan Lentopallokerho) kultakauden jälkeen Ranskan liigaan ja Quimperin joukkueeseen. Helmikuussa 2019 Koljonen kertoi, että kausi jäi vaivan takia kesken. Myös sopimus oli purettu.

Quimper-pesti epäonnistui myös Karhulta, joka palasi kesken kauden Hämeenlinnaan.

Nyt Koljonen korostaa, että ura päättyy suunnitelmien ja unelmien vastaisesti.

– Se on sitten tämän lorun loppu, Koljonen bloggaa.

– Itkettää ne hiton unelmat, jotka leikattiin musta ulos ilman lupaa. Itkettää se palo, joka mulla oli lajia kohtaan, joka vietiin ennen kuin olin ite valmis päästämään irti.

Koljonen, Pihtiputaan Plokin kasvatti, voitti SM-kultaa Hämeenlinnassa 2016 ja 2018. Ranskan lisäksi hän keräsi kansainvälistä kokemusta Saksan liigakentillä. Hän kuului Suomen maajoukkueen vakiopelaajiin.

Liberon tontti on Suomen lentopallomaajoukkueessa hyvissä kantimissa, vaikka Koljonen lopettaakin. Roosa Koskelo on avainpelaaja niin Suomen paidassa kuin Bundesliigan Stuttgartissa. Tiiamari Sieväsen Lentopallo.infon lukijat valitsivat Mestaruusliigan parhaaksi pelaajaksi keväällä 2020.

Aiemmin keväällä toinen maajoukkuepelaaja, keskitorjuja Laura Pihlajamäki, kertoi uransa lopettamisesta.

Suomen naisten lentopallomaajoukkueella on edessään EM-karsinnat. Jos koronavirustilanne helpottaa riittävästi, ne pelataan elo- ja syyskuussa. Vaihtoehtoinen ajankohta on vuoden 2021 alku.