Lentopallon Mestaruusliiga: Jukka Lehtonen Puijo Wolleyn päävalmentaja 2020-2021

Lentopalloilun suosikkihahmo Jukka Lehtonen jatkaa päävalmentajana Puijo Wolleyssa, joka valmistautuu Mestaruusliigan uuteen kauteen.

Pelaajaurallaan Lehtonen nousi maajoukkue- ja arvokisasankariksi sekä tähdeksi niin kotimaan liigassa kuin ulkomaillakin. Keskitorjuja ripusti tossut naulaan vuosi sitten ja sai kiinnityksen Puijo Wolleyhin.

Lehtosella oli kunnia toimia päävalmentajana kuopiolaisen nousijajoukkueen ensimmäisellä liigakaudella. Puijo jäi runkosarjan viimeiseksi, mutta tuli plakkariin sentään kaksi voittoa: LiigaPlokista ja Kuortaneen nuorista.

Lauantaina Puijo Wolley vahvisti, että Lehtonen toimii päävalmentajana myös kaudella 2020-2021. Tärkeistä pelaajista toisaalle suuntaavat ainakin Ella Autere (Pölkky Kuusamo) ja Iida Paananen (Woman Volley), mutta joukkueen uusi kokoonpano julkistetaan lähiaikoina.

– Joukkue on jo paria palasta vaille kasassa. Kaikki pelaajat tuntuvat olevan hyvin motivoituneita, ja niin on myös valmennus, Lehtonen toteaa Puijon verkkosivuilla.

– Edellinen kausi antoi itselleni paljon arvokasta oppia, ja koen hyvänä asiana sen, että parannettavaa on vielä reilusti. Pasi Seppäsen kanssa on tunnettu jo reilusti yli parikymmentä vuotta, joten valmennushommien tekeminen yhdessä on varmasti tuloksellista.

Seppänen toimii Lehtosen apuvalmentajana. Fysiikkaharjoittelusta ja fysioterapiasta vastaa puolestaan Johanna Lehtonen.

Nurmon Jymy on kiinnittänyt Venla Raitalan yleispelaajaksi. Liigakentillä loimaalainen on tullut tutuksi LP-Vampulan joukkueessa, jota hän edusti vuosina 2015-2018.

– Pidän vahvuuksinani nopeutta ja räjähtävyyttä, mutta olen kentällä myös periksiantamaton, mikä on hyödyksi lentopallossa. Olen ollut aiemminkin Kari Raatikaisen valmennuksessa, ja se helpotti päätöstä entisestään, Raitala kertoo.

Uusia kasvoja Jymyssä ovat myös libero Veera Honkanen sekä yleispelaajat Mette-Maarit Aro ja Riikka Valkonen. Pitkän linjan lentopallotekijä Raatikainen tuli luotsiksi Kari Tuomelan tilalle.

Akaa-Volley: Lentopallon miesten Mestaruusliigan joukkueessa jatkavat Joni Mikkonen ja Aleksi Kaatrasalo. Lue lisää tästä.