Siirto- ja sopimusuutisia lentopallon Mestaruusliigasta

Jonna Wasserfaller. Kuva: CEV.eu

Lentopallon naisten Mestaruusliigassa runkosarjavoittaja Pölkky Kuusamo luottaa ruotsalaisiin keskitorjujiin.

Jonna Wasserfaller jatkaa joukkueessa kolmannenkin kauden. Wasserfaller tunnetaan lujasta hyppysyötöstään: menneellä kaudella hän voitti liigan ässäsyöttötilaston.

Uutena kasvona Kuusamoon tulee Linda Andersson, joka Wasserfallerin tavoin kuuluu Ruotsin maajoukkueeseen. Andersson siirtyy Pölkkyyn Örebron joukkueesta.

– Olen kuullut paljon hyvää joukkueesta. Sopimusneuvotteluja ei tarvinnut juurikaan pohtia, vaan yhteinen tahtotila löytyi heti. Rakastan uusia haasteita. Haluan olla tärkeä osa joukkuetta ja toivon voivani auttaa joukkuetta menestymään, Andersson kertoo Pölkyn tiedotteessa.

Pölkyllä on nyt kasassa yhdeksän pelaajasopimusta. Tuomas Alatalo palasi päävalmentajaksi.

Pihtiputaan LiigaPloki on vahvistunut yhdysvaltalaisella yleispelaajalla Lauren Matiasilla. Hänellä on ikää 23 vuotta ja pituutta 188 senttimetriä.

Yliopistouransa Matias pelasi Kaliforniassa UC Davisin joukkueessa. Viimeisellä kaudellaan hänet valittiin Big West -konferenssin tähdistöön. Valmentaja Mikko Pesonen tietääkin, että korkeatasoinen urheilija on kyseessä.

– Laurenille on tarjolla iso rooli sekä vastaanotto- että hyökkäyspuolella. Hän omaa hyvän perustekniikan pelin kaikilla osa-alueilla, monipuolisen hyökkäysvalikoiman, on ulottuva ja liikkuu hyvin. Siihen vielä sopivan räiskyvä luonne, Pesonen kommentoi.

Hämeenlinnan Lentopallokerho on puolestaan varmistanut yleispelaaja Emmi Riikilän palvelukset ensi kaudeksikin. Hänellä alkaa kolmas Hämeenlinna-kausi. Ensimmäisellä liigakaudellaan hän edusti kasvattajaseuraansa Nurmon Jymyä.

Riikilä, joka täyttää kesäkuussa 21 vuotta, on kehittynyt lupaavasti ja noussut Suomen maajoukkueeseen. Viime syksynä hän pääsi EM-kisoihinkin, mutta loukkaantui avausottelussa. Nilkkavamman takia liigakausi jäi häneltä vajaaksi.

Hämeenlinnan joukkueeseen Riikilä tuo tervetullutta jatkuvuutta, sillä viime kauteen nähden uusia pelaajakasvoja on ainakin seitsemän kappaletta.