Lentopallon Mestaruusliiga: Raision Loimun päävalmentaja vaihtuu

Lentopallon Mestaruusliigassa Raision Loimun uusi päävalmentaja on Per-Erik Dalqvist.

Loimun pääkäskijänä hän korvaa Kasper Vuorisen. Vuorinen toimii Suomen naisten maajoukkueen apuvalmentajana, ja seurajoukkuetasolla hän on lähellä sopimusta ulkomaille.

Dalqvistin, 39, kanssa Loimu teki kaksivuotisen sopimuksen. Dalqvist työskentelee myös Ruotsin maajoukkueen päävalmentajana.

Loimun puheenjohtaja Jukka Rajakangas kertoo, että ruotsalaisluotsin taustat selvitettiin useammasta lähteestä.

– Palaute oli erinomaista. Olemme olleet hänen kanssaan yhteyksissä jo aiempinakin vuosina, nyt saatiin palaset paikoilleen. Dalqvist on vaativa valmentaja. Hän on tehnyt töitä myös nuorten kehittäjänä, sanoo Rajakangas.

– ”Kappe” teki hyvää työtä viime kaudella, ja ”Perra” jatkaa siitä nyt.

Ruotsin pääsarjassa Dalqvist on voittanut mestaruuden Hylten päävalmentajana. Lisäksi kokemusta löytyy apuvalmentajana Bundesliigasta ja Japanin liigasta.

Dalqvist on tyytyväinen Loimu-pestistään.

– Olen kuullut paljon hyvää Loimusta seurassa pelanneelta Viktor Lindbergiltä ja muiltakin, Dalqvist kertoo.

– Meillä on nuori ja lahjakas runko koossa. Runkoa lähdetään kehittämään kohti liigan huippua. Minulla on kokemusta sekä pitkän tähtäimen nuorten kehittämisestä että lyhyemmän tähtäimen joukkueen tehojen ulosmittaamisesta.

Suomeen tulo on Dalqvistille tavallaan paluu juurille. Hänen isoäitinsä muutti aikoinaan siskonsa kanssa Suomesta sotalapsena Ruotsiin. Dalqvist on kuitenkin täysin ruotsalainen ja asuu tällä hetkellä Falköpingissä, Etelä-Ruotsissa.

– Olen seurannut Suomen liigaa erityisen tarkasti. Japanista minun joukkueestani Suomeen lähtivät aikoinaan sekä Taichiro Koga että Taichi Kawaguchi, joiden kanssa olin yhteyksissä, kun he pelasivat Suomessa. Olen aloittanut jo viime kauden videoihin ja tilastoihin paneutumisen niin meidän joukkueemme kuin muiden osalta, Dalqvist valottaa.

Loimun joukkueen valmennustiimissä jatkavat apuvalmentaja Mika Rantanen, tilasto- ja videovalmentaja Ari-Heikki Kulmala sekä joukkueenjohtaja Pipsa Tenhunen. Pelaajasopimuksia Loimulla on koossa tällä hetkellä seitsemän kappaletta. Lisää pelaajia kartoitetaan yhteistyössä uuden päävalmentajan kanssa.

Lähde: Raision Loimun tiedote

Lentopallon Mestaruusliiga 2020-2021: päävalmentajat

Tilanne 7.5.2020

Hurrikaani-Loimaa: Jussi Heino

VaLePa: Janne Kangaskokko

Akaa-Volley: Oliver Lüütsepp

Tiikerit: Mikko Keskisipilä

Ducks: Juho Rajala

Loimu: Per-Erik Dalqvist

Hurmos: Matti Alatalo

Etta: Olli Kuoksa

Uutta valmentajaa valitsevat parhaillaan Savo Volley ja Team Lakkapää.