Anssi Vesanen, 40, sopimukseen – ”Piikki auki niin kauan kuin lentopallo maistuu”

Kuva: Taisto Naukkarinen

Lentopallon 1-sarjassa Lempo-Volley on tehnyt kolme merkittävää jatkosopimusta.

Kapteeni ja libero Jyri Niemi, hakkuri ja varakapteeni Anssi Vesanen sekä keskitorjuja ja varakapteeni Teemu Koivunen pukevat jatkossakin Lempon sinisen paidan päällensä.

Sopimusten myötä Lempo-Volleylla on koossa kuusi sopimusta.

Anssi Vesasella, 40, alkaa seitsemäs perättäinen kausi Lempäälässä. Vesanen saapui VaLePan liigajoukkueesta LeKi-paitaan 2-sarjaan kaudeksi 2013-2014. Lempäälän Jyryn kasvatti pelaa huikeaa uraa: 13 SM-mitalia, 606 liigaottelua, 57 maaottelua ja otteluita Mestarien liigassa.

Lentopallokaudella 2020-2021 hän muodostaa yhden 1-sarjan kovimmista hakkurikaksikoista Henri Laineen kanssa.

– Anssilla on sopimuspiikki auki niin kauan kuin lentopallo maistuu ja mies haluaa pelata. Kun tämän tason ikoni saadaan pidettyä, on sillä valtava arvo sekä seuralle että joukkueelle, Lempo-Volleyn manageri Juha Raunio iloitsee.

Jyri Niemellä, 28, alkaa kolmas kausi Lempäälässä. Hän saapui Team Lakkapäästä LeKiin kaudeksi 2018-2019. Niemi sai kuluneen kauden jälkeen tarjouksia Mestaruusliigasta, mutta päätyi jäämään Lempäälään. Reisjärveltä kotoisin oleva Niemi liittyy myös Lempo-Volleyn naisten edustusjoukkueen valmennustiimiin, viime kaudella hän oli apuvalmentajana B-tyttöjen joukkueessa.

– Jyrin saaminen tänne kolmanneksi kaudeksi on kuin lottovoitto, niin hyvä pelaaja hän on 1-sarjatasolla. Jyri on yleisön lemmikki ja todella arvokas taustatyön tekijä seurayhteisössä. Jyrin kohdalla puhutaan huikeasta seurapersoonasta, Raunio kiittelee.

Niemi jakaa kiitosta sidosryhmille.

– Koko lentopalloyhteisö oli isossa roolissa siinä päätöksessä, että jäin Lempoon. Itselle jäi todella iso nälkä ja sen kautta se fiilis, että minulla on täällä vielä tehtävä kesken ja paljon annettavaa seuralle, sanoo Niemi.

– Ja kaikki johtuu siitä, että todella nautin pelaamisesta täällä! Viime kaudesta jäi tosi hyvät fiilikset, vaikka se jäikin liian lyhyeksi (koronaviruskriisin takia). Meillä oli huippujoukkue kasassa, ja uskon, että sillä tiimillä olisi pelattu nyt keväällä liigakarsintoja Lempäälässä.

Vesanen ja Niemi ovat kokeneina pelaajina kapellimestareita joukkuehengen hitsaamisessa.

– On ollut mahtavaa tutustua Anssiin ja saada ystäväksi sellainen tyyppi kuin hän on. Parempaa joukkuekaveria saa etsiä. Tämän sopimuksen myötä ysäri pauhaa jatkossakin Lempon pukkarissa ja peleissä, Niemi innostuu.

Teemu Koivusella, 28 vuotta ja 197 senttimetriä, alkaa kolmas kausi Lempäälässä. Hän siirtyi kaudeksi 2018–19 Lempäälän Kisan 1-sarjajoukkueeseen Akaa-Volleyn liigajoukkueesta. Mikkelin Passareiden kasvatilla on 133 liigaottelua Isku-Volleyn, Rantaperkiön Iskun ja Akaa-Volleyn paidassa. Keskitorjuja voi pelata myös hakkurin paikalla.

– Teemu on tärkeä kiinnitys keskitorjujaosastolle. Häneltä saa sen, mitä tilaa. Joukkuepelaaja ja herrasmies, joka on todella arvostettu henkilö pukukopissa. Teemu tuo erikoisosaamista syöttöpaikalle ja torjuntapeliin, Lempo-Volleyn manageri Juha Raunio arvioi.

Lempo-Volley 2020-2021

Tilanne 8.5.2020

7 Jyri Niemi, libero
8 Tommi Nieminen, yleispelaaja
9 Henri Laine, hakkuri
11 Anssi Vesanen, hakkuri
13 Saku Tuomivaara, passari
18 Teemu Koivunen, keskitorjuja

Päävalmentaja Esa Kunnari, valmentaja Marko Laakso