Suomi iski maailman eliittiin lentopallon MM-kisoissa 2018 – katso

Kuva: FIVB

Kansainvälinen lentopalloliitto FIVB kertoi perjantaina hyviä ja huonoja uutisia.

Huono, joskin odotettu uutinen on se, että maajoukkueiden välinen kansainvälinen huippuliiga Volleyball Nations League (VNL) peruttiin vuodelta 2020. Syynä ovat luonnollisesti koronaviruksen aiheuttamat terveysriskit.

VNL, Maailmanliigan seuraaja kesäliigojen ykköstasona, on järjestetty kaksi kertaa. Miesten liigan voitti molemmilla kerroilla Venäjä. Vuosi sitten voiton takasi Tuomas Sammelvuo, joka toimi ensimmäistä vuottaan Venäjän päävalmentajana.

FIVB:n puheenjohtaja Ary S. Graca on perumisesta harmissaan, mutta luo jo katseen tulevaisuuteen.

– Kaikki mahdolliset vaihtoehdot tutkittiin. Olisi ollut vastuutonta järjestää liiga, koska emme olisi voineet turvata pelaajien ja muiden sidosryhmien turvallisuutta. Kiinnitämme nyt huomion vuoden 2021 VNL:ään, josta pyrimme tekemään kaikkien aikojen parhaan, Graca kommentoi.

Lentopallon kesäliigojen peruminen vuodelta 2020 on nyt totaalinen. Euroopan lentopalloliitto CEV perui kilpailunsa – kultaisen ja hopeisen liigan – jo aiemmin. Suomen naisten oli määrä pelata kultaisessa ja miesten hopeisessa liigassa.

Maajoukkuetoimintaa saattaa olla luvassa loppukesälle. Suomen naisten pitäisi aloittaa EM-karsinnoissa elokuussa. Jos terveys- ja turvallisuustilanne ei sitä salli, karsinnat pidetään alkuvuodesta 2021.

FIVB:n hyvä perjantaiuutinen oli se, että liiton videopalvelu Volleyball TV avattiin maksuttomaan katseluun. Palvelu on maksuton elokuun loppuun asti.

Volleyball TV:n videoarkisto sisältää satoja otteluita MM-kisoista, maailmancupista, VNL:stä ja olympiakarsinnoista.

Palvelussa voi nauttia myös Suomen miesten lentopallomaajoukkueen esityksistä. Erityisesti MM-kisojen 2018 voitto-ottelut (Kuubaa ja Puerto Ricoa vastaan) lämmittävät monen mieltä. Voitot takasivat, että Sammelvuon valmentama Suomi eteni pudotuspeleihin eli maailman 16 parhaan joukkoon.

Volleyball TV vaatii kirjautumisen, mutta esimerkiksi luottokorttitietoja ei tarvitse antaa. Promootiokoodi on FREEPASS.