Paikka 1-sarjassa pelästytti, mutta pian nousi hymy huulille – ”Saatoin ottaa muutaman tuopposen”

Kuva: Rami Myllymaa

Pälkäneen Luja-Lukon ystävät saivat haluamansa aivan äitienpäivän kynnyksellä. Hiljattain lentopallon 1-sarjapaikan lunastanut joukkue raotti mukavasti täyttynyttä sopimusarkkuansa ensimmäisen kerran.

Suur-Pälkäneen oma kasvatti Reko Käenniemi isännöi verkon keskustaa myös tulevalla kaudella. Ahkeran keskitorjujan jatko on Lukon valmentajan Heikki Kososen mieleen.

– Reko on koko joukkueen ilmentymä. Hän on tunnollisesti treenaava ja loppuun asti yrittävä pelaaja. Joukkueen hengenluoja on liikkeellä aina hyvällä fiiliksellä ja iloisella ilmeellä, Kosonen suitsutti.

Ykkössarjakentät tarjoavat 188-senttiselle ja 32-vuotiaalle keskitolpalle hienon haasteen.

– Reko on ottanut isoja askeleita eteenpäin parin viime kauden aikana ja tulee olemaan ensi kaudella paha pideltävä, Kosonen innostui.

Lukko-ikonin sisällä myllersi voimakkaita tunnekuohuja, kun ykkössarjapaikka varmistui.

– Ensin hiukan pelästyin, mutta pian tuli leveä hymy huulille. Menin sen kunniaksi saunan lauteille nautiskelemaan ja saatoin ottaa muutaman tuopposen, Käenniemi kuvaili.

Kahden viime kauden aikana on tapahtunut pieniä ihmeitä: Kostia Areena on tarjonnut upeat olot, ja Kosonen vienyt joukkueen uudelle tasolle.

– Vaikka seuran taustajoukot ovat toimineet mallikkaasti koko minun aikani, ykkössarja tuntui älyttömältä ajatukselta ennen Heikin tuloa, Käenniemi kuvaili.

Minkälaisin odotuksin lähdet tulevaan kauteen?

– Uskon, että pystymme taistelemaan miehekkäästi kaikkia joukkueita vastaan. Itse yritän olla esimerkkinä ja luoda joukkueeseen hyvää henkeä sekä kentällä että kentän ulkopuolella. Kun pelataan tai treenataan, se tehdään tosissaan. Mutta ei liikaa hammasta purren. Piipahdan Panamassa edelleen, hän veisteli.

Käenniemi pääsee kokeilemaan, mihin asti omat rahkeet riittävät.

– Tämä on minulle aika maksimaalinen sarjataso.

Käenniemeä kutsuttiin taannoin Kyynärön Kobraksi ja Lammin Herttuaksi. Nykyään hän asuu Hämeenlinnassa ja on vastannut viime vuodet Lukon fanitarjonnasta niillä seuduilla. Hänelle on varattu oma nimikirjoitusten jakopaikka kauppakeskus Goodmanin keskusaukiolla.

Reko on takavuosien menestyksekkään kymmenottelijan Olli Käenniemen poika. Käenniemi vanhempi napsi useita SM-mitaleita ja otteli parhaimmillaan yli 7 500 pistettä. Nykyään tämä velikulta tunnetaan ennen kaikkea mansikkatilan ja muuraustaitojen ansiosta.

Lähde: Pälkäneen Luja-Lukko