Siirtouutisia lentopallon Mestaruusliigasta

Australian maajoukkue ”Volleyroos” on lentopallon maailmanlistan sijalla 15. Kuva: FIVB

Lentopallon Mestaruusliigassa Karelian Hurmos on kiinnittänyt hakkurikseen australialaisen Apech Pacin.

Hurmos ja Pac solmivat kaksivuotisen sopimuksen. Pacilla on 20 vuotta ikää ja 208 senttimetriä pituutta.

Pac siirtyy Joensuuhun pelattuaan Tanskan liigassa. Kotimaassaan hän vaikutti nuorten maajoukkueprojektissa (Centre of Excellence).

– Apech on erittäin ulottuva ja hyväjalkainen nuori kaveri. Hänessä on vielä paljon raakaa potentiaalia ulosmitattavaksi, Hurmos kuvailee tiedotteessaan.

Keskitorjujatontille tulee Eetu Lähteenmäki, 27, joka siirtyy East Volleysta. Lähteenmäki on koripallotaustainen pelaaja – hän aloitti aktiivisen lentopallon harrastamisen vasta nelisen vuotta sitten.

– Lähteenmäki tuo joukkueeseen positiivista energiaa omalla olemuksellaan sekä kovaa työntekoa arkeen. Hänellä on kova halu kehittyä henkilökohtaisella tasolla, sanoo päävalmentaja Matti Alatalo.

Hurmoksen keskitorujia ovat myös jatkosopimuksen tehnyt Petteri Härkönen ja oma juniori Atte Rissanen. Pelaajarinki on jo 12 miehen vahvuinen, joten joukkue alkaa olla koossa.

Puijo Wolley: Lentopallon naisten Mestaruusliigassa yleispelaaja Hilkka Hujanen jatkaa kuopiolaisjoukkueessa. Hujanen on pelannut kaksi A-maaottelua ja kuuluu myös nykyiseen maajoukkueryhmään.

Hujaselle olisi ollut Puijon mukaan ottajia jonoksi asti. Päävalmentaja Jukka Lehtonen onkin mielissään. ”Hilu näytti viime kaudella, että hänellä on potentiaalia olla lähitulevaisuudessa yksi liigan parhaista yleispelaajista. Hän haluaa ottaa vastuuta ja olla joukkueen ratkaisija”, Lehtonen kuvailee.

Myös hakkuri/keskitorjuja Pihla Pohjola jatkaa Puijo Wolleyssa.

LiigaPloki: Yleispelaajat Roosa Päykkönen ja Sara Piippo täydentävät Pihtiputaan lentopalloylpeyden nuorta osastoa. Molemmilla on 17 vuotta ikää. Päykkösellä on jo kokemusta liigasta. Päättyneen kauden jälkeen LiigaPlokista lähti laaja joukko avainpelaajia, mutta ensi kaudelle on nyt jo yhdeksän pelaajasopimusta kasassa.