Siirtouutisia lentopallon Mestaruusliigasta

Moni muistaa Kaisa Nymanin myös sukunimellä Jokinen. Kuva: CEV.eu

Lentopallokenttien ikoni Kaisa Nyman on Mestaruusliigan seuraavalla kaudella Oriveden Ponnistuksen pelaaja.

”Kassu” Nyman, 36, kuuluu liigan valovoimaisimpiin hahmoihin. Keskitorjuja on ollut voittamassa SM-kultaa peräti seitsemän kertaa, ja Suomen Cupin mestaruuksiakin on viisi kappaletta. Erityisesti hänet muistetaan LP Viestistä ja Suomen maajoukkueesta.

Kaudella 2019-2020 Nyman kantoi Nurmon Jymyn värejä. Uusi koti Keski-Suomessa puolsi siirtymistä Orivedelle.

– Muutimme mieheni kanssa Jyväskylään kaksi vuotta sitten ja aloitin taloushallinnon assistenttityöt. Pystyn tekemään osan töistäni etätyönä, mikä mahdollistaa lentopallon pelaamisen, Nyman kertoo.

– OrPo on menestyksekäs seura. Haluan olla omalta osaltani auttamassa joukkuetta menestymään. Tuon joukkueeseen kokemusta, voitontahtoa, asennetta ja johtajuutta. Toivottavasti pääsemme pian yhdessä treenaamaan.

Viime kauteen nähden uusia kasvoja OrPossa ovat myös passari Lotta Kukkonen ja libero Emilia Putkisaari.

Puijo Wolley: Kuopiolaisjoukkueelle on varmistunut ensimmäinen varsinainen vahvistus. Keskitorjuja Eveliina Smolander siirtyy Puijon väreihin. Smolander edustaa korkeaa liigalaatua, mutta loukkaantumiset ovat häirinneet kehitystä. ”Olen tehnyt paljon töitä kuntoutumisen eteen, ja koen, että kovan työn jatkamisella palaan vahvana pelikentille”, hän sanoo. Viime kaudella Smolander kuului OrPon vahvuuteen.

Yleispelaaja Riikka Koivusaari jatkaa Jukka Lehtosen valmentaman Puijo Wolleyn joukkueessa.

LP-Vampula: Darko Dobreskov on uusinut pestinsä joukkueen päävalmentajana. Ensimmäiset varmat pelaajakiinnitykset ovat liberot: Emilia Joensalo ja Iina Niemelä.

LP Kangasala: Libero Tiiamari Sievänen, jonka Lentopallo.infon lukijat valitsivat viime kauden parhaaksi pelaajaksi, jatkaa Kangasalla. Myös toinen libero, Emma Mutka, pysyy rivistössä.

Nurmon Jymy: Jymyllä on jo varsin laaja pelaajarinki. Viimeisimmät täydennykset ovat libero Jessica Salminen, passari Rosamaria Salo, yleispelaaja/hakkuri Hetafiia Lähde ja keskitorjuja Katariina Salminen.

Team Lakkapää: Lentopallon miesten Mestaruusliigan rovaniemeläisjoukkueeseen tulevat passari Jonne Väisänen ja libero Teemu Silventoinen. Molemmat pelasivat viime kauden 1-sarjaa East Volleyssa.

Hurrikaani-Loimaa: Hakkuri Tino Vuori ja keskitorjuja Mikko Suomalainen ovat solmineet jatkosopimukset. Loimaalla vaikuttavat ensi kaudella myös yleispelaajat Tapio Toiviainen ja Lauri Vanhanen, passari Santeri Välimaa, keskitorjuja Henrik Porkka ja libero Peter Vuorinen.

Savo Volley: Jukka Tuovisen vaihdettua maisemaa Savoon haetaan uutta päävalmentajaa. Tähtihakkuri Olli-Pekka ”Lelu” Ojansivun ja passari Fedor Ivanovin sopimukset ovat voimassa.