Lentopallon Mestaruusliiga: 10 positiivisinta siirtouutista

Niklas Seppänen edustaa ensi kaudella Hurrikaani-Loimaata. Kuva: CEV.eu

Siirtomarkkinat ovat käyneet tulikuumina lentopallon Mestaruusliigassa, ja kesäkuukausien lähestyessä on hyvä aika luoda katsaus tapahtuneeseen.

Vaikka siirto- ja sopimusuutisia on saatu valtavasti, joukkueet ovat kaikkea muuta kuin samalla viivalla. Siinä missä osa ryhmistä on jo miltei kasassa, tiedetään esimerkiksi VaLePan, Savo Volleyn ja LP Viestin ensi kauden joukkueista vielä kovin vähän.

Kaikki joukkueet tarvitsevat uusia pelaajia kautta linjan. On nuoria tulijoita, täydennyksiä ja korvaajia. Mutta keitä ovat pelaajat, jotka voivat oikeasti vahvistaa joukkuetta viimevuotiseen kokoonpanoon nähden? Sitä tarkastellaan nyt.

Huomioon on otettu siirrot, jotka olivat tiedossa ennen maanantaita 25. toukokuuta.

10. Markkus Keel, Akaa-Volley: Maajoukkueessakin esiintynyt Akseli Lankinen lähtee Belgiaan, mutta EM-kisatason passari tulee tilalle. Isä Avo Keel oli Suomen liigassa tähti, ja Rovaniemellä syntynyt Markkus pyrkii jatkamaan perinnettä. Markkus Keel on Lankista kokeneempi pelinpyörittäjä, joten Akaassa passarintontti saattaa hyvinkin ottaa askeleen eteenpäin.

9. Eveliina Smolander, Puijo Wolley: Keskitorjuja Smolander kuuluu suomalaisiin maajoukkuetason lentopalloilijoihin, joilta aivan liian suuri osa liigaurasta on kulunut sairastuvalla. Jos Smolander pysyy ehjänä ja pääsee korkealle tasolleen, saa kuopiolaisjoukkue selkeän vahvistuksen. Viime kaudella seitsemän ottelua OrPossa.

8. Kirill Borichev, Raision Loimu: Viime kaudella Loimun hakkurintontti oli pitkään hyvissä kantimissa, mutta Windson Ferreira poistui takavasemmalle kesken sesongin. Loppukausi sujui pelipaikalla rikkonaisesti. Nyt ruudun yrittää täyttää vanha tuttu, ”Kirka” Borichev, joka pelasi Loimussa viimeksi kaksi vuotta sitten. Sen jälkeen hän on tahkonnut 1-sarjaa.

7. Kaisa Nyman, OrPo: Orivedelle saadaan kovasti kaivattu, valovoimainen liigatähti. Mestarijoukkueiden ja maajoukkueen monivuotinen avainpelaaja palasi liigaan vuosi sitten, ja siirtyy nyt Nurmon Jymystä OrPoon. Keskitorjuja Nyman, 36, rakentaa laadukasta ydintä yleispelaaja Saara Holmin ja libero Sanna Häkkisen kanssa.

6. Eetu Häyrinen, Perungan Pojat: Rooli Savo Volleyssa oli pienenemään päin, joten maisemanvaihdos tulee hyvään paikkaan. Rovaniemellä on roolia roppakaupalla tiedossa. Menneellä kaudella PerPo (Team Lakkapää) sai monena iltana hyvää hakkuripeliä Regan Fathersilta, mutta varmuutta ja tasalaatuisuutta kaivataan.

5. Daniela Öhman, Hämeenlinnan Lentopallokerho: Keskitorjujalla on uuden tulemisen paikka. Puolentoista vuoden aika Ranskassa sisälsi todella hyvää ja todella huonoa; paluu Suomeen ja kevätkausi LiigaPlokissa menikin palautellessa. Edellinen kausi Hämeenlinnassa (2017-2018) oli loistava, ja jotakin vastaavaa Kerho odottaa jälleen.

4. Jesse Mäntylä, Lentopalloseura Etta: Oulun Ettalle tähtiliberon saaminen on mahtava juttu, sillä seuraikoni Anssi Hakala lopetti vuosi sitten. Ikä, 33 vuotta, ei paina Mäntylällä vielä missään, ennemminkin se tuo kaivattua kokemusta ja karismaa Olli Kuoksan valmentamaan joukkueeseen. Kun yleispelaaja Jan Helenius (todennäköisesti) jatkaa, eivät Ettan kenttään helpot pallot hevin jää.

3. Jody Larson, LP Kangasala: LP Kangasala on totuttu näkemään sarjataulukon yläpäässä, vaikka selkeää hakkurivajetta on ollut. Yksi Larsonin valteista on suomalaisen liigan tuntemus, sillä viime kaudella hän pelasi Nurmon Jymyssä. Larsonista voi tulla todellinen vahvistus, jos hän onnistuu nimenomaan hakkurina – hän on pelannut myös yleispelaajana.

2. Brianna Doehrmann, Hämeenlinnan Lentopallokerho: Libero Doehrmann on tehnyt uraa yliopistoliigassa USA:ssa, joten monikaan suomalainen ei ole päässyt seuraamaan hänen otteitaan livenä. Jos hänestä kantautuneet tiedot pitävät kutinsa, ja Hämeenlinnaan tulee yhtä hurja puolustaja kuin videoklipit antavat ymmärtää, naisten liigan kovin ensi kauden vahvistus pelaa Kerhossa.

1. Niklas Seppänen, Hurrikaani-Loimaa: Moniko suomalainen seurajoukkue on saanut parhaassa urheiluiässä olevan maajoukkuepelaajan, joka vaikutti edellisellä kaudella Bundesliigassa? Hurrikaani-Loimaa on. Seppäsen, joka kuuluu Suomen parhaisiin yleispelaajiin, pesti Saksassa päättyi, ja mies tulee Loimaalle. ”Nikke” omaa kaikki mahdollisuudet nousta johtavaksi yleispelaajaksi myös Suomen maajoukkueessa.

Tekijä: Pasi Tuominen

Lentopallo.infon perustaja. Ammattikirjoittaja vuodesta 1999 ja urheilutoimittaja vuodesta 2005. Lentopalloilijana ikuinen lupaus.