Siirtouutisia lentopallon Mestaruusliigasta

Kuva: CEV.eu

Lupaava lentopalloilija Laura Laukkanen siirtyy LP-Vampulan joukkueeseen.

Keskitorjuja Laukkanen, 17, on tullut jo tutuksi Hämeenlinnan Lentopallokerhosta. Akaasta lähtöisin oleva Laukkanen ammensi ennen Hämeenlinnaa lentopallo-oppeja nuorten sarjoissa sekä 2-sarjassa Ylöjärven Ryhdissä.

Laukkanen sai ensimmäiset mestaruusliigakokemuksensa pari vuotta sitten, kun Luca Chiappini värväsi hänet silloisen HPK:n harjoitteluryhmään. Kaudella 2018-2019 Laukkanen pääsi pelaamaan jopa Mestarien liigaa, vain 16 vuoden iässä.

Lentopallolupaus on harjoitellut koronakurimuksen mahdollistamilla tavoilla, hyppylajifysiikan valmennusguru Markku Köykän ohjelman mukaisesti. Laukkanen muuttaa Huittisin lähiaikoina.

– Todella hyvät fiilikset sopparista, en malta odottaa, että päästäisiin jo treenaamaan joukkueen kanssa, Laukkanen sanoo uuden seuransa tiedotteessa.

– Olen kuullut erittäin hyvää joukkueesta ja valmennuksesta. Lisäksi Vampulassa minulla on edellytykset kehittää itseäni pelaajana. Odotan ensi kaudelta unohtumattomia hetkiä joukkueen kanssa sekä Vampulan tunnettua kotiyleisöä ja faneja.

LP-Vampulan manageri Timo Talvitie tuumii, että Laukkasella on mahdollisuus kehittyä vaikka kuinka suuriin saappaisiin. Pelaajan puolesta puhuvat kova työntekijän luonne ja 187 senttimetrin pituus.

– Lauralta odotamme seuraavaa askelta kehittymisessä ja lopullista murtautumista Suomen parhaimpien keskitorjujien joukkoon. Siihen sympaattisella nuorella naisella on tulevalla kaudella täydet mahdollisuudet. Hänellä on selkeä potentiaali kasvaa jatkossa kansainvälisen tason tähdeksikin, kommentoi Talvitie.

LP-Vampulan keskitorjujatontilla jatkaa Jenni Jantunen. Suomen nuorten maajoukkueestakin muistetulla Jantusella, 19, alkaa kolmas liigakausi Vampulan ryhmässä.

Sopimuspelaajia LP-Vampula on nyt julkistanut kuusi. Darko Dobreskov jatkaa päävalmentajana.

Vantaa Ducks: Lentopallon miesten Mestaruusliigassa yleispelaaja Kalle Kattelus jatkaa Vantaalla. Ducksin liigamiehistöön liittyy myös hänen pikkuveljensä Ville Kattelus. Ville (s. 2002) pelasi viime kaudella 1-sarjaa Kuortaneella. Hän pelaa yleispelaajana tai liberona.

”Nuori pelaaja on valmis tekemään hommia molempien roolien parissa”, Ducks-valmentaja Juho Rajala sanoo. ”Ville lähtee haastajan roolissa liikkeelle, mutta häntä jo hieman tuntien, asenteesta se ei tule jäämään kiinni. Ville on kova taistelija ja erittäin motivoitunut urheilija. Sen kaltainen pelaaja, joita hyvin harvassa joukkueessa on liikaa.”

Hurrikaani-Loimaa: Passari Matti Toivola jatkaa Loimaalla.