Lempo-Volley hankki lyöntivoimaa, Pälkäneen Luja-Lukko ”kuninkaallisen laiturin”

Kuva: Taisto Naukkarinen

Lentopallon 1-sarjassa Tuomas Sillanpää siirtyy Lempo-Volleyn joukkueeseen.

Sillanpää, 28, on Lempo-Volleyn tulevan kauden ensimmäinen uusi kasvo. Yleispelaajan ja hakkurin paikalla pelaava Sillanpää tuo Lempoon rutkasti lisää lyöntivoimaa.

Sillanpää muutti Lempäälään vuosi sitten. Viime kaudella hän harjoitteli koko kauden Lempon mukana ja kehittyi huimasti. Loppukaudesta Sillanpää lähti pelaamaan viime kausien seuraansa Kyyjärven Kykyyn.

Täksi kaudeksi Tuomas haluttiin ehdottomasti mukaan Lempo-Volleyn riveihin. Manageri Juha Raunio iloitsee.

– Viime kaudella meillä oli laitapelaajaosasto (yleispelaajat ja hakkuri) täynnä. Tuomas halusi harjoitella kanssamme, ja hän kehittyi useilla osa-alueilla. Täksi kaudeksi on ilo saada Tuomas mukaan vielä astetta isommin. Hänellä on huima potentiaali, ja fyysisesti mies on kovassa tikissä, Raunio arvioi.

Sillanpäälle kaavaillaan roolia yleispelaajan tontilla tulevalle kaudelle. Alahärmän Kisan 193-senttinen kasvatti on pelannut viime kausina enimmäkseen hakkurina. Myös keskitorjujan paikka luonnistuu.

– Tumpista saamme monipuolisen palasen kokoonpanoomme. Hän on kova harjoittelija ja tuo paljon lisävivahteita joukkoomme.

Sillanpäällä on vyöllään 38 liigaottelua Joensuun Riennon paidasta. Fysioterapeuttina työskentelevä pelaaja lähtee innolla uuteen kauteen.

– Odottavat ja innokkaat fiilikset tulevasta kaudesta. Lempossa on koossa laadukas ryhmä, sen huomasi jo viime kaudesta, Sillanpää kertoo.

Ensimmäiseen 1-sarjakauteensa valmistautuva Pälkäneen Luja-Lukko teki puolestaan jatkosopimuksen ”kuninkaallisen laiturin” kanssa. Kyseessä on yleispelaaja Ville Järnvall.

Pälkäneen Luja-Lukko kertoo, että seurajohdon sydämeltä putosi iso kivi, kun tähän asti tärkeimmät sopimusneuvottelut saatiin vietyä maaliin. Lukon GM Jari Perkiö nappasi jääkaapin ylähyllyltä yhden houkuttelevan kylmän vichyn hiottuaan yksityiskohdat kuntoon Järnvallin kanssa. Pelaaja viihdyttää Kostia Areenan asiantuntevaa yleisöä myös tulevalla kaudella.

Järnvall, 20 vuotta ja 189 senttimetriä, on ollut valmentaja Heikki Kososen mielestä kahden viime kauden ajan 2-sarjan parhaita pelaajia tontillaan. Järnvall oli koko sarjan paras pistemies toissa kaudella ja sijoittui pörssissä viidenneksi viime kaudella.

– Ville treenaa aina hyvin ja osaa vaatii harjoituksissa myös muilta. Välillä hän heittää läppääkin, mutta en mene takuuseen juttujen laadusta, Kosonen heitti.

Kosonen on seurannut Järnvallin edistysaskeleita pienestä pitäen ja nähnyt suuren kehityksen erityisesti henkisellä puolella.

– Kun Ville saa vielä pikkuisen lisää nopeutta ja ulottuvuutta, niin hän tekee kovaa jälkeä myös ykkössarjassa.

Ylöjärvellä kasvaneella Järnvallilla oli kysyntää jo vuosi sitten, mutta hän halusi viedä maaliin asti Lukon kunnianhimoisen ykkössarjaprojektin.

– Nousu oli meidän ainoa tavoitteemme. Siihen tähdättiin ja se sanottiin suoraan ääneen. Se oli oikeastaan ainoa syy, etten lähtenyt muualle, Järnvall myönsi.

– Kun sain tiedon ykkössarjapaikasta, olin autolla liikkeellä. Piti poiketa lähimmässä kaupassa ja ostaa iso jäätelö.

Kuinka iso juttu nousu oli?

– Unbelievable. Just amazing. Sekä mulle että seuralle on tulossa historiallinen kausi.

Mitä on odotettavissa?

– Samaa viihdyttävää lentopalloa kuin viime kaudellakin. Multa voi odottaa vähintään villejä hiustyylejä ja pirteätä peli-ilmettä.

Lukko sai sorvattua jo aiemmin sopimukset Reko Käenniemelle, Miko Köykälle ja Tuomas Lehtilälle.

Lähteet: Lempo-Volley, Pälkäneen Luja-Lukko