LP Viesti satsaa ulkomaalaispelaajiin aiottua enemmän – ”Aina suuret tavoitteet”

Kuva: CEV.eu

Passari Viktoria Tutshasvili jatkaa LP Viestin joukkueessa. Kokenut ukrainalainen kuuluu lentopallon naisten Mestaruusliigan parhaisiin pelaajiin.

LP Viesti vahvisti torstaina, että Tutshasvili (jonka nimestä käytetään usein anglosaksista muotoa Viktoriia Tuchasvili) pysyy salolaisten vahvuudessa.

– Uskon, että tulemme olemaan joukkue niin kentällä kuin sen ulkopuolella. LP Viesti on joukkue, jolla on hyvä organisaatio, valmennus, fanit ja aina suuret tavoitteet. Tämä tuntuu perheeltä, ”Viki” kommentoi.

Tutshasvili on vaikuttanut Viestin luottopassarina vuosien ajan, voittanut joukkueessa SM-kultaa ja pelannut Mestarien liigaa. Viime kausi häneltä meni osittain pipariksi, sillä hän loukkaantui Suomen Cupin loppuottelussa tammikuussa.

Jatkosopimuksen LP Viestin kanssa on tehnyt myös Netta Laaksonen. Keskitorjujien – Anna Czakanin ja Nea Haataisen – jatkaminen oli selvillä jo aiemmin. Czakan ja Haatainen kuuluvat Suomen maajoukkueryhmään.

– Samanlaista intoa täynnä lähden kuudenteen liigakauteeni. Salossa mulla on hyvä olla ja koen, että pystyn kehittymään täällä edelleen, sanoo Czakan.

LP Viestin joukkueen rakentaminen jatkuu. Seura kertoo tiedotteessaan, että ulkomaalaispelaajien määrä tulee olemaan suurempi kuin aiemmin suunniteltiin. Liigajoukkueeseen tarvitaan vielä ainakin toinen passari sekä yleispelaajia.

Salolaisten kakkosjoukkue LP Viesti Akatemia pelaa lentopallon naisten 1-sarjassa. Akatemiajoukkueessa jatkavat ainakin Ada Vikstedt, Jenna Laaksonen, Johanna Passi ja Lida Markula. Kaikkien sopimuksen kesto on yksi vuosi.