Silja Kosonen: nuori urheilija jatkaa lentopallosuvun perinnettä

Silja Kosonen jatkaa tunnetun lentopallosuvun perinnettä nyt LP-Vampulan joukkueessa.

Lentopallon Mestaruusliigassa pelaava LP-Vampula tiedotti tiistaina hankkineensa yleispelaaja Kososen, 20. Aiemmin hän on kuulunut Hämeenlinnan ja Puijo Wolleyn liigavahvuuksiin.

Kososen isä on Suomen maajoukkueesta tuttu Henrik Kosonen (s. 1969) ja isoisä valmentajavelho Reino Kosonen (s. 1941). Kummallakin on vahva asema suomalaisen lentopalloilun historiankirjoituksessa.

Silja Kososella (jota ei sovi sekoittaa samannimiseen moukarinheiton nuoreen tähteen) on pituutta 189 senttimetriä ja muutenkin elementit kohdillaan. Loukkaantumiset ovat kuitenkin hidastaneet hänen kehittymistään lentopalloilijana.

– Odotan LP-Vampulan joukkueelta hyvää ja kannustavaa fiilistä sekä hyvän joukkuehengen ylläpitämistä läpi kauden, sanoo Silja Kosonen.

Alkavan kauden kattavilla sopimuksilla LP-Vampulaan tulevat myös Veera Hämäläinen ja Julia Seikkula. Hämäläinen on pelannut liigaa Pölkky Kuusamossa. Seikkula taas nousee Vampulan ykkössarjajoukkueesta liigaryhmään.

Lentopallon miesten Mestaruusliigassa oululainen Lentopalloseura Etta on hankkinut passari Joel Laakson ja yleispelaaja Kasimir Vuorisen. Molemmat pelasivat viime kaudella Raision Loimussa.

Laaksolta, 25, löytyy liigakokemusta myös Vantaa Ducksista ja Rantaperkiön Iskusta. Vuorinen, jolla on ikää 24 vuotta, on pelannut Iskussa ja Hurrikaani-Loimaassa. Ettan päävalmentaja Olli Kuoksa kokee, että seura on tehnyt oivat hankinnat.

– Joel täydentää hyvin joukkueen passariosaston. Hän on hieman kokeneempi passari kuin Mikael Kyllönen ja myös pelaajana hieman erityyppinen. Erittäin fiksu ja taitava pelaaja, Kuoksa arvioi.

– Kasimir on parhaimmillaan vastaanotossa ja kenttäpuolustuksessa sekä omaa painavan hyppysyötön. Molemmat pelaajat ovat kovan työmoraalin omaavia, erinomaisia joukkuepelaajia.

Viimeisimpien lisäysten myötä Ettan rinkiin kuuluu 12 pelaajaa. Merkittävin hankinta on tähtilibero Jesse Mäntylä, joka siirtyy Hurrikaanista. Tämänhetkinen harjoitusporukka harjoittelee yhdessä kesäkuun loppuun saakka. Sen jälkeen alkaa heinäkuun mittainen omatoimiharjoittelujakso.

Hämeenlinnan Lentopallokerho: Naisten lentopalloliigassa Hämeenlinna on kiinnittänyt valmennustiimiinsä Mattia Minellin. Päävalmentajana toimii hänen italialainen maanmiehensä Matteo Pentassuglia.

Puijo Wolley: Yleispelaaja Sanni Määttä liittyy kuopiolaisjoukkueeseen. Hän on pitänyt pelaamisesta taukoa keskittyessään opiskeluun. ”Pallotreenien perusteella ei uskoisi, että Sanni on ollut pari vuotta poissa kilpakentiltä. Sanni sopii hienosti motivoituneeseen porukkaamme”, iloitsee päävalmentaja Jukka Lehtonen.