Suomi jää ilman kotiotteluita lentopallon EM-karsinoissa

Kuva: CEV.eu

Suomen naisten lentopallomaajoukkue pelaa kaikki EM-karsintaottelunsa vieraskentällä ja vasta vuonna 2021.

Euroopan lentopalloliitto CEV on vahvistanut EM-karsintojen poikkeusjärjestelyt. EM-karsinnat oli tarkoitus viedä läpi normaalisti, siten, että karsintalohkon kaikilla joukkueilla olisi ollut kolme koti- ja kolme vierasottelua. Kamppailut olisi käyty elo- ja syyskuussa.

Koronaviruspandemian vuoksi CEV joutui panemaan aikataulun ja järjestelyt uusiksi. Suomi, Montenegro, Slovakia ja Kosovo vievät karsinnat läpi kahdessa turnauksessa: ensimmäinen alkaa Montenegrossa 7. tammikuuta ja toinen Slovakiassa 14. tammikuuta.

Kaksi naisten EM-karsintalohkoista käydään jo kesällä ja syksyllä 2020. Loput neljä ovat tammikuun 2021 ohjelmassa.

Tapio Kangasniemen valmentaman Suomen ensimmäinen harjoitusleiri käynnistyy Kuortaneella 11. heinäkuuta. Toinen leiri pidetään Kyyjärvellä. Heinä- ja elokuun vaihteessa naisten lentopallomaajoukkue pelaa kolme harjoitusottelua vieraissa Viroa vastaan.

Miesten maajoukkue saa EM-kisapaikan yhtenä neljästä lohkoisännästä. Miesten EM-karsintojen seitsemästä lohkosta vain yksi pelataan elo- ja syyskuussa 2020. Loput järjestetään turnausmuotoisina ensi tammikuussa.

Joel Banksin valmentama Suomen miesten maajoukkue leireilee 1. heinäkuuta alkaen Kuortaneella ja 15. heinäkuuta alkaen Salossa.

Lentisäijät saavat 22.–24. heinäkuuta pelituntumaa harjoitusotteluissa Viroa vastaan. Lisäksi suunnitteilla on maailmanmestari Puolan kohtaaminen turnauksessa, joka pelattaisiin Puolassa 25.–28. heinäkuuta.

Lentopallon EM-kisat pelataan syksyllä 2021. Tampere on yksi miesten EM-lopputurnauksen ottelupaikkakunnista.

Suomen lentopallomaajoukkueiden leiriryhmät, kesä 2020

Fedor Ivanov, Akseli Lankinen, Anton Välimaa; Samuli Kaislasalo, Aaro Nikula, Antti Ropponen; Jiri Hänninen, Juho Kaunisto, Veeti Nikkinen, Antti Ronkainen, Niklas Seppänen, Niko Suihkonen; Mikko Karjarinta, Severi Savonsalmi, Tommi Siirilä, Sauli Sinkkonen, Markus Väisänen; Lauri Kerminen, Voitto Köykkä

Kaisa Alanko, Katja Kylmäaho, Mila Viljanen, Roosa Rautio; Piia Korhonen, Iina Andrikopoulou, Yasmine Madsen; Suvi Kokkonen, Jessica Kosonen, Emmi Riikilä, Viivi Pyhäjärvi, Ronja Heikkiniemi, Riikka Valkonen, Salla Karhu, Hilkka Hujanen; Daniela Öhman, Anna Czakan, Michaela Madsen, Karoliina Friberg, Nea Haatainen; Emilia Joensalo, Tiiamari Sievänen