Eemi Tervaportin joukkueelle yllättävä tappio

Kuva: CEV.eu

Lentopalloilija Eemi Tervaportin edustama Olympiakos kärsi yllätystappion Kreikan liigan välierissä tiistaina.

Olympiakos lähti selkeänä ennakkosuosikkina välieräsarjan avaukseen Foinikas Syrosia vastaan ja kävikin lähellä voittoa. Foinikas Syros vei kuitenkin voiton erin 3-2.

Jännitysnäytelmän viides ja ratkaissut erä päättyi pistein 18-16. Passari Eemi Tervaportti pelasi tutusti täyden ottelun ja otti pelinpyörittämisen oheen kaksi torjuntapistettä.

Olympiakosin kapteeni Giorgios Petreas harmitteli hukattuja voittosaumoja.

– Meillä oli mahdollisuus katkaista ottelu neljännessä erässä ja vielä uudelleen viidennessä. Emme olleet riittävän hyviä. Tavoite pysyy samana, eli kaksi voittoa ja finaaliin, kommentoi Petreas.

Foinikas Syrosin avainhahmo oli slovenialainen Ziga Stern, joka tehoili 19 pistettä. Hurrikaani-Loimaastakin tuttu Maksim Buculjevic jakoi passit.

Kreikan liigan pudotuspeliottelut ovat Tervaportille viimeiset Olympiakosin väreissä. Ensi kaudeksi hän siirtyy Puolan liigaan ja Jastrzebski Wegiel -seuraan. Puolan liiga on yksi maailman parhaista.

Toisessa välieräsarjassa PAOK kohtaa Panathinaikosin. Välierät ja loppuottelut pelataan kahdesta otteluvoitosta.

Koronaviruspandemian vuoksi kilpalentopalloilu keskeytyi maaliskuussa, myös Kreikassa. Maassa on kuitenkin onnistuttu viruksen vastaisessa taistelussa verrattain hyvin; Kreikka teki poikkeuksellisen ratkaisun ja päätti jatkaa lentopallokautta.