Lentopalloilija Aleksi Mutka lopetti pelaajauransa 25-vuotiaana: ryhtyy junioripäälliköksi

Kuva: Hannu Moilanen

Lentopalloilija Aleksi Mutka päätti lopettaa pelaajauransa, mutta tiivis lentopallotoiminta jatkuu – hänestä tulee VaLePan junioripäällikkö.

Mutka aloittaa toimessaan syyskuussa, tiedottaa VaLePa.

– Kevään ja kesän aikana sain etäisyyttä lentopalloon, ja loppukesästä aloin kiinnostua junioripäällikön tehtävästä, Mutka kertoo.

Mutka sai juniorikoulutuksensa Tampereella KaLessa ja Rantaperkiön Iskussa. Liigaura Iskussa alkoi 17-vuotiaana. Viime keväänä kypsyi päätös, että lentopalloura saa jäädä. Viimeiseksi seuraksi pelaajana jäi nimenomaan VaLePa.

Mutka, 25, on työskennellyt aiemmin kaksi lukuvuotta koulunkäynninohjaajana Sääksjärven koululla Lempäälässä. Sääksjärven koulussa on noin 800 oppilasta esikoulusta aina 9:nteen luokkaan asti. Perustehtävän lisäksi hän teki opettajan sijaisuuksia.

– Kiinnostuin junioripäällikön tehtävästä, koska minulla on kokemusta lasten ja nuorten kanssa toimimisesta ja toisaalta oman pelaamisen kautta vahva lentopallotausta. Ihan ensimmäiseksi haluan tarkasti perehtyä, mitä ja miten on toimittu aiemmin.

– Onneksi edelliset tehtävän haltijat, Olli Kunnari ja Janne Kangaskokko, ovat helposti saatavilla. Minulla on paljon ajatuksia tulevasta tehtävästä, ja haluan viedä niitä eteenpäin perehtymisen jälkeen, Mutka pohtii.

Viime kauden jälkeen pelaajauransa lopetti myös Kunnari, joka pysyy VaLePan organisaatiossa ja ryhtyy apuvalmentajaksi. Päävalmentajana toimii Kangaskokko.

Lentopallon Mestaruusliigan kausi 2019-2020 jäi kesken koronaviruskriisin vuoksi, joten keväällä 2019 juhlinut VaLePa on edelleen hallitseva Suomen mestari.