Valko-Venäjä sai lohtua lentopallovoitosta – ”Taistelemme mitalista”

Kuva: CEV.eu

Lentopallon alle 19-vuotiaiden naisten EM-kisoissa Puola ehti ensimmäisenä kahteen otteluvoittoon.

Sunnuntaisella kierroksella Puola kaatoi Slovakian suoraan erin 3-0. Ensimmäinen erä oli tiukka (27-25), mutta kahdessa viimeisessä puolalaiset osoittivat paremmuutensa selvästi.

Päivän yllättäjäksi nousi Valko-Venäjä, joka kukisti jännitysnäytelmässä Serbian 3-2. Viidennen ja ratkaisseen erän Valko-Venäjä vei nimiinsä pistein 15-13.

Valko-Venäjällä valtiollinen tilanne on tunnetusti vaikea. Lentopallovoitosta kansa saakin tervetullutta lohtua. Päävalmentaja Volha Paltsheuskaja oli tuloksesta hyvin mielissään.

– Todella tärkeä voitto äärimmäisen vaikeassa kamppailussa, Paltsheuskaja kommentoi.

– Aina on vaikea kohdata joukkue, jolla on pitkiä pelaajia, kovat lyönnit ja loistava torjunta. Pelasimme puolustuksessa erinomaisesti. Kaikki haluavat voittaa, niin mekin. Jos jatkamme tähän malliin, taistelemme mitalista.

Lentopallon alle 19-vuotiaiden naisten EM-kisat alkoivat lauantaina. Kisat käydään Bosniassa ja Hertsegovinassa sekä Kroatiassa.

Koronaviruspandemian vuoksi kisoihin tuli draamaa jo etukäteen, kun joukkueita jäi viime hetkillä pois. Kisamatkan jättivät väliin merkittävät lentopallomaat Venäjä, Italia ja Saksa.

Suomi ei ole kisoissa mukana. EM-kisat jatkuvat maanantaina neljällä ottelulla.

Lentopallon alle 19-vuotiaiden EM-kisat 2020, naiset

Lohko I: Valko-Venäjä, Bosnia ja Hertsegovina, Puola, Serbia, Slovakia (pelipaikka Bosnia ja Hertsegovina)

Lohko II: Bulgaria, Kroatia, Ranska, Turkki (pelipaikka Kroatia)