Hämeenlinnan Lentopallokerho on naisten Mestaruusliigan kovavireisin

Lentopallon Mestaruusliigassa Hämeenlinnan Lentopallokerho näyttää jättäneen vaikean putken lopullisesti taakseen.

Hämeenlinna voitti lauantaina vieraissa LiigaPlokin erin 3-1. Neljällä tappiolla kauden aloittanut Kerho on nyt viiden ottelun kuntopuntarilla liigan ykkönen: se on ottanut viisi voittoa ja koonnut 15 mahdollisesta sarjapisteestä 14.

Viidessä viime ottelussaan neljään voittoon ovat päässeet LP Kangasala ja Pölkky Kuusamo.

Lauantaina Kerhon selkeästi tehokkain oli keskitorjuja Julia Miniuk, jonka oma peli päätyi 13 pinnaa plussalle. Eniten pisteitä teki Olena Leonenko (15). Vaikeudet etenkin aloitussyötön vastaanotossa laskivat kuitenkin hänen teholukemaansa pahan kerran (+3).

– Tämä ei ollut helppo peli. Ennen peliä varoitin joukkuetta Pihtiputaan äänekkäästä kotiyleisöstä. Ensimmäinen erän voitimme helposti. Tiesin, että LiigaPloki tulee toiseen erään taistelumielellä mukaan. Tämä oli hyvä voitto meille, Kerhon valmentaja Matteo Pentassuglia kertasi.

LiigaPloki pelasi ilman Lindsay Calvinia ja Taija Kaukorantaa, jotka palaavat sairauslomilta ensi viikoksi. Roosa Päykkönen paikkasi hakkurina ja teki mukavat 17 pistettä.

Salossa kotijoukkue LP Viesti antoi vähänlaisesti saumoja kuopiolaiselle Puijo Wolleylle. Viesti voitti suoraan erin 3-0. Viestin hakkuri Iina Andrikopoulou (18) ja Puijon yleispelaaja Hilkka Hujanen (12) olivat joukkueittensa pisteahkerimmat.

LP Kangasala johtaa liigaa pisteen erolla Kuusamoon.

Lentopallon miesten Mestaruusliigassa VaLePa oli kova kotonaan ja kukisti Karelian Hurmoksen 3-1. Voittajien nuori hakkuri Aaro Nikula oli pelipäällä: 16 hyökkäyspistettä ja peräti seitsemän torjuntapinnaa.

– Syöttö- ja vastaanottopeli toimivat hyvin. Nyt suuntaamme katseet ensi keskiviikon kotipeliin Hurrikaania vastaan, VaLePan valmentaja Janne Kangaskokko kertoi.

Savo Volley johtaa miesten liigaa täydellä kuudella voitolla ja erälukemilla 18-1. VaLePalla on kolme voittoa ja yksi tappio. Hurmos on voitotta kuuden kamppailun jälkeen voitettuaan kaikkiaan vain kolme erää.

Lentopallon Mestaruusliiga jatkuu sunnuntaina yhdellä miesten ottelulla ja kolmella naisten kamppailulla.