Lentopallon Mestaruusliiga: alkukauden parhaat pelaajat 2020

Lentopallon Mestaruusliiga 2020-2021 on kuukauden ikäinen. Ajankohta on otollinen luoda katsaus alkukauden parhaisiin pelaajiin.

Seuraavassa Lentopallo.infon näkemys pelaajista, jotka ovat vakuuttaneet ja parhaiten edesauttaneet joukkueidensa menestymistä.

Passari: Taylor Lindberg, Pölkky Kuusamo – Lindberg oli valttia viime kaudella LiigaPlokissa, ja vahva meno jatkuu nyt hallitsevan runkosarjavoittajan väreissä. Lindbergillä on käytössään kovakätisiä hyökkääjiä (Jessica Kosonen, Viivi Pyhäjärvi, pistepörssiykkönen Polina Malik), ja hyvin on amerikkalaispassari kuumat hyökkääjät löytänyt.

Hakkuri: Eetu Häyrinen, Lakkapaa.com – Jos etsittäisiin pohjoisamerikkalaiseen tyyliin arvokkainta pelaajaa, Most Valuable Playeriä, Mestaruusliigassa se olisi rovaniemeläisjoukkueen hakkuri Eetu Häyrinen. Tuskin minkään joukkueen (hyökkäys)peli on niin vahvasti yhden pelaajan harteilla. Vaihtelevien Savo Volley -vuosien jälkeen Häyrinen saa nyt avainroolin ja käyttää sen mainiosti hyväkseen.

Yleispelaaja: Antti Siltala, Savo Volley – Siltala ei suostu menemään pois muodista 36-vuotiaanakaan. Vastaanotto- ja hyökkäyspeli sujuvat; niiden lisäksi hänellä on tärkeä johtajan asema joukkueessa, johon kuuluu Severi Savonsalmen ja Fedor Ivanovin kaltaisia lupauksia. Siltala on ehdoton ydinpelaaja täydet viisi voittoa ottaneessa Savo Volleyssa.

Yleispelaaja: Ronja Heikkiniemi, LP Kangasala – Ehjä kausi rakenteilla hieman hajanaisempien vuosien jälkeen. Heikkiniemi pohjustaa joukkueen hyökkäyspeliä hyvällä vastaanotolla ja kenttäpuolustamisella. Myös oma aloitussyöttö on vaarallinen. Liigaympyröissä hän on ollut mukana jo kauan; tuntuukin melkein hassulta, että ikää on vain 21 vuotta.

Keskitorjuja: Anna Czakan, LP Viesti – Todennäköisesti kovavireisin suomalainen naispelaaja Mestaruusliigassa. Urheilullinen ja hyväasenteinen Czakan saa vastustajat vaikeuksiin niin aloitussyötöllä, torjunnalla kuin hyökkäyksellä. Viestin peli on onnahdellut, niin kuin viime kaudellakin, mutta keskitorjujatontti on toiminut varsin hyvin.

Keskitorjuja: Panu Pitkänen, Akaa-Volley – Torjuntapörssin johtopaikka (18 blokkipistettä) kertoo Akaan sulttaanin tasosta olennaisen. Kaksinkertainen SM-pronssimitalisti vakiinnuttaa paikkaansa liigan keskitorjujakärjessä ottelu ottelulta. Lentopallon EM-kisat siintävät vajaan vuoden päässä, ja Pitkänen varmasti janoaa näyttöpaikkaa.

Libero: Tiiamari Sievänen, LP Kangasala – Kangasalan hakkuri Jody Larson ei olisi päässyt lähellekään nähtyjä tehoja, ellei joukkueella olisi Heikkiniemen ja Sieväsen kaltaisia pelaajia. Sievänen toimittaa palloa passarille varmoilla nostoilla ja huikeilla kenttäpuolustussuorituksilla. Viime kaudella tuli valinta liigan parhaaksi pelaajaksi, ja tätä vauhtia tittelin uusiminen on lähellä.

Artikkelissa on otettu huomioon Mestaruusliigan tapahtumat torstaihin 29. lokakuuta asti. Torstain otteluiden jälkeen liigan kärkijoukkueet olivat Savo Volley ja LP Kangasala.

Tekijä: Pasi Tuominen

Lentopallo.infon perustaja. Ammattikirjoittaja vuodesta 1999 ja urheilutoimittaja vuodesta 2005. Lentopalloilijana ikuinen lupaus.