Lentopallon Mestaruusliiga: LP-Vampula juhlii vihdoin avausvoittoa, Karelian Hurmoksen tappioputki syvenee

Kuva: Antti Kaskinen

Lentopallon Mestaruusliigassa LP-Vampula on vihdoin saavuttanut kauden ensimmäisen otteluvoittonsa.

Kuudella tappiolla kauden avannut Vampula kaatoi sunnuntaina kotonaan Puijo Wolleyn. Kun voitto tuli, tuli se heti vakuuttavasti. Ottelu päättyi suoraan erin 3-0. Erät Huittisissa päättyivät pistein 25-19, 25-17 ja 25-18.

Yleispelaaja Jutta Riikonen esiintyi vahvasti ja teki 14 pistettä Vampulalle. Joukkuetoveri, hakkuri Taylor Milton ylsi samaan määrään ja oli syöttöpaikalla vahva kuudella ässällään.

Jukka Lehtosen valmentama Puijo Wolley on voittanut kahdeksasta ottelustaan vain yhden. Viikonlopun vierasmatka oli hankala: sekä LP Viesti että Vampula löivät 3-0-lukemat taululle.

Kun naisten liigan kovavireisin joukkue Hämeenlinnan Lentopallokerho tuli vierailulle, oli Pölkky Kuusamo koko lailla helisemässä. Kerho tuuletti jo kuudetta perättäistä voittoaan. Sunnuntaina täysi pistepotti tuli tuloksella 3-0.

Yasmine Madsen ja Olena Leonenko johtivat tutusti Kerhon pistetehtailua. Ottelun erikoisuus oli Tuuli Tuominen, joka tuli vaihdosta syöttövuoroille; hän syötti yhdeksän kertaa, ja neljästi oli tulos ässä.

Pölkyn pelaaminen kaatui käytännössä jo heikkoon vastaanottopelaamiseen. Suoria virheitä vastaanotossa tuli yhdeksän kappaletta. Kuusamolaisjoukkueen saldo on nyt seitsemän voittoa ja kolme tappiota.

OrPo kävi puolestaan hakemassa 3-1-voiton Nurmon Jymyltä. Liigaa johtaa LP Kangasala pisteen erolla Pölkkyyn.

Lentopallon miesten Mestaruusliigassa Karelian Hurmoksen kohtalo on kärvistellä voitoitta edelleen. Sunnuntaina tuli odotettu vierastappio Hurrikaani-Loimaalle. Hurrikaani lateli 3-0-voitossa murskaavat eräpisteet 25-11, 25-16, 25-11.

Libero Peter Vuorinen ja yleispelaaja Eemeli Kouki toimittivat pallot passari Santeri Välimaalle. Välimaan ruokinnan tahtiin Hurrikaanin hyökkäys teki Hurmoksen puolustuksesta muusia. Loimaalaisjoukkueen hyökkääjäpelaajat päättivät tekopaikat peräti 62-prosenttisesti pisteeseen.

Miesten liigan kärjessä on Savo Volley, jolla on täydet kuusi voittoa ja erälukemat 18-1. Lentopallon Mestaruusliiga jatkuu keskiviikkona ottelulla VaLePa-Hurrikaani.

Lentopallon Mestaruusliiga 1.11.2020

Hurrikaani-Hurmos 3-0

Vampula-Puijo 3-0
Jymy-OrPo 1-3
Pölkky-Hämeenlinna 0-3