Savo Volley jälleen tyrmäävä – Karelian Hurmokselle vihdoin voitto

Lentopallon Mestaruusliigassa Savo Volleyn ja Hurrikaani-Loimaan välisestä ottelusta oli kärkikamppailun henki kaukana. Savo nuiji Siilinjärvellä loimaalaisvieraat suoraan erin 3-0.

Hurrikaani ei päässyt yhdessäkään erässä 20 pistettä pidemmälle. Savo Volleyn tehokkain oli yleispelaaja Malachi Murch, joka merkkautti 12 pistettä ja teholukeman +7.

Savo Volley on voittanut kaikki kahdeksan otteluaan ja takonut huimat erälukemat 24-1.

Hallitseva Suomen mestari VaLePa tarvitsi täydet viisi erää ennen kuin Vantaa Ducks kaatui Sastamalassa erin 3-2. Akaa-Volleyn mollivoittoinen viikonloppu jatkui 0-3-viearstappiolla Kokkolan Tiikereille.

Karelian Hurmos sen sijaan otti vihdoin avausvoittonsa. Se tuli yhdeksännellä yrittämällä. Sunnuntaina Hurmos voitti kotonaan Raision Loimun erin 3-0 Ville Louhelan 15 pisteen tahtiin. Loimu (seitsemän ottelua) on nyt Mestaruusliigan viimeinen voitoton joukkue.

Lentopallon naisten Mestaruusliigassa LP Viesti voitti odotetusti kotonaan LP-Vampulan. Tulos Salossa oli 3-0. Viestin hakkuri Iina Andrikopoulou oli entiselle joukkueelleen mahdoton pideltävä. Hän teki 18 pistettä ja päätti hyökkäyksensä 54-prosenttisesti pisteeseen.

Tärkeässä alakastin kamppailussa Woman Volley kukisti kotikentällään Nurmon Jymyn. Rovaniemellä päädyttiin 3-1-tulokseen. Rajussa pistevireessä oleva Saana Lindgren teki nyt WoVolle 19 pinnaa. Jymyn ilopilleri oli nuori hakkuri Venla Raitala, joka ylsi 16 pisteen saaliiseen.

LP Kangasala johtaa naisten liigaa 25 pisteen saaliilla. Pölkyllä ja Hämeenlinnalla on 24 pinnaa kasassa.

Lentopallon Mestaruusliiga jatkuu keskiviikkona otteluilla Lakkapaa.com-Etta ja LP Kangasala – OrPo.