Mitä lentopallon Mestaruusliigassa tapahtui viikonloppuna?

Kuva: CEV.eu

Lentopallon Mestaruusliigan kautta 2020-21 on takana runsas kuukausi. Savo Volley on miesten liigassa omilla teillään. Naisten liigan kärjessä LP Kangasala pysyy niukasti.

Seuraavassa viisi nostoa viikonvaihteen liigatapahtumista.

5. LP-Vampula: Huittislaisjoukkue otti avausvoittonsa heti marraskuun kärkeen, mutta lyhyeksi jäi huuma. Viikko toi kaksi murskatappiota, ja Vampula pääsi vain yhdessä erässä yli 20 pisteen. Huonoille ei joukkue toki hävinnyt: ottelut olivat LP Kangasalaa ja LP Viestiä vastaan.

”Toivottavasti löydetään oma peli pian”, yleispelaaja Veera Hämäläinen sanoi. ”Kovasti on mietitty, missä vika.”

4. Akaa-Volley: Akaalta vierasotteluiden viikonloppu sujahti penkin alle. Lauantaina tuli erin 1-3 takkiin oululaiselta Ettalta, sunnuntaina luvut Kokkolan Tiikereitä vastaan olivat 0-3. Jokainen osa-alue vaatii tuhdisti parantamista.

Yleispelaaja Eetu Pennanen sen summasi: ”Meidän ei kuulu, emmekä saakaan voittaa tuollaisella torjunta-puolustuspelillä. Sitten vielä päälle oli oma hyökkäyspelaamisemme suoraan sanoen paskaa.”

3. Hämeenlinnan Lentopallokerho: Hämeen lentopallojunaa ei pysäytä nyt mikään. Viikonloppu toi 3-1-voitot kotiottelusta LiigaPlokia vastaan ja OrPo-vieraskamppailusta. Keskitorjujien pelaaminen on erityisen nousujohteista: Julia Miniuk on liigan torjuntaykkönen, ja Daniela Öhman hyökkää pirteästi. Kerho on voittanut kahdeksan ottelua putkeen.

2. Karelian Hurmos: Joensuulaisjoukkue kaapi vihdoin ja viimein ensimmäisen voittonsa. Hurmos kaatoi sunnuntaina kotonaan Raision Loimun – nyt Loimu on pääsarjan ainoa joukkue, jolla ei ole voittoakaan. Hurmoksen avausvoitto tuli kahdeksan ottelun mittaisen tappioputken jälkeen.

Ville Louhela hakkuroi hyvin. ”Hieno ja ansaittu voitto. Tuntuu hienolta voittaa kotiyleisön edessä. Alkukausi on ollut hankala, eikä sitä ole helpottanut se, että on pelattu paljon kärkiporukoita vastaan. Tästä on hyvä jatkaa”, Hurmoksen päähyökkääjä kuvaili.

1. Savo Volley: Miesten Mestaruusliigan kärkeen odotettiin tiukkaa 4-5 joukkueen nippua, mutta Savo Volley on – ainakin toistaiseksi – aivan omaa luokkaansa. Kahdeksan voittoa ja erälukemat 24-1 kertovat olennaisen. Uusi valmentaja, nuorten ja kokeneiden pelureiden mikstuura, terve itseluottamus sekä voitontahto ovat tällä hetkellä voittamaton resepti lentopallon pääsarjassa.

Lentopallon Mestaruusliiga jatkuu keskiviikkona otteluilla Lakkapaa.com-Etta ja LP Kangasala – OrPo.