VaLePa voittaa taas lentopalloliigassa, mutta epätavallinen virheily nousi puheenaiheeksi

VaLePan Risto Ruohola johtaa liigan liberotilastoa sunnuntain otteluiden jälkeen. Kuva: Hannu Moilanen

Lentopallon hallitseva Suomen mestari VaLePa voittaa taas Mestaruusliigassa, mutta viikonlopun ottelu herätti kysymysmerkkejäkin.

VaLePa kukisti kotonaan Sastamalassa Vantaa Ducksin erin 3-2. Vexve Areenalla nähtiin pitkiä palloralleja ja kovaa taistelua. ”Pukkipaidat” tekivät toisaalta tavallista enemmän omia suoria virheitä.

Janne Kangaskokko, VaLePan päävalmentaja, myönsi, että epävarmuus nousi puheenaiheeksi.

– Ottelun jälkeen keskustelimme virhemäärästä. Takana oli tiukka viikko ja kova rasitus päällä. Pitää olla tyytyväinen, että klaarattiin viides erä, Kangaskokko arvioi VaLePan tiedotteessa.

Ottelun venyminen viiteen erään ei silti johtunut vain VaLePan virheistä. Korsolainen ankkajoukko taisteli palloja peliin hämmästyttävällä tavalla. Ducksin sinnikäs puolustaminen sai kotijoukkueen tekemään virheitä.

Ducks-valmentaja Juho Rajala näkee, että joukkueen pelaaminen on kehittynyt viime kaudesta.

– Edellinen peli oli haastava (kotitappio Akaa-Volleylle), ja käytiin joukkueen kanssa keskustelua. Pystyimme muuttamaan omaa peliä. Selkeästi hävittiin VaLePalle vastaanottoprosenteissa, mutta silti pystyimme pelaamaan. Olen tyytyväinen torjunta-puolustuspelaamiseen, Rajala niputti.

Yleispelaaja Romans Sauss auttoi taannoin Latvian EM-karsintamenestykseen, ja tuore VaLePa-hankinta on osoittanut nopeasti olevansa aito vahvistus. Hyvin kulki sunnuntainakin.

– Haastava ottelu meille. Pelasimme hyvän vastaanottopelin, mutta hyökkäyspelissä teimme paljon virheitä. Ducks pelasi hyvin, mutta pystyimme hakemaan kuitenkin voiton lopulta, kertasi Sauss.

Ducksin Joona Väänänen on mielenkiintoinen, nuori passari. Hän antaa ruokaa hakkuri Joonas Jokelalle, ja Jokelan varassa vantaalaisjoukkueen hyökkäyspeli sunnuntaina pitkälti olikin. Jokela vastasi vastuuseen komeasti.

– Henkilökohtaisesti taisi olla ensimmäinen piste ikinä Vexveltä, sanoi Jokela, joka on aiemmin pelannut liigaa oululaisessa Ettassa.

– Peli oli jossakin vaiheessa hallinnassakin, emme vain pystyneet pitämään hallintaa koko aikaa. Pitää olla kova, kun pelejä ratkotaan.

VaLePa hävisi liigakauden toisessa ottelussaan Savo Volleylle 0-3. Sen jälkeen on tullut neljä voittoa putkeen ja 12 mahdollisesta sarjapisteestä 11. Viiden ottelun kuntopuntarilla vain Savolla on parempi saldo.

Aloituskokoonpanot

VaLePa: Esko, Pettersson, Karjarinta, Mäkinen, Sauss, Nikula; libero Ruohola

Ducks: Väänänen, Carmody, Lehtonen, Kattelus, Kyrölä; libero Vuorinen

Vallan tavaksi on tullut, että VaLePan kotiottelun alussa vietetään juhlahetki. Sunnuntaina Sauli Pappa Vainiomäen Muistorahaston edustajat Kari Kaaja, Mauri Tuominen ja Arto Satonen muistivat Pappan viimeisiä juniorivalmennettavia VaLePan mestaruusliigajoukkueessa: Paavo Kaski ja Aaro Pihlajamäki saivat rahaston stipendit. Muistorahasto tukee vähävaraisia junioreita lentopallossa, mutta myös muissa lajeissa.

Vantaa Ducks on esittänyt erinomaisia otteita pitkin syksyä eikä yleisön Sastamalassakaan tarvinnut pettyä. Katsojat (313) saivat viihdettä koko rahalla. Kaikilla katsojilla oli maski, ja turvavälit toteutuivat.