Siirtouutisia lentopallon Mestaruusliigasta

Nelli Rantanen on siirtymässä WoVoon.

Lentopallon Mestaruusliigassa Nurmon Jymy saa vahvistuksen, ja lisävoimaa on tulossa myös Woman Volleyn joukkueeseen.

Jymy vahvisti tiistaina, että passari Venla Hyttinen on liittynyt joukkueeseen. Aiempaa liigakokemusta hänellä on LP Viestistä ja LiigaEurasta.

Lentopallon pääsarjassa Hyttinen on erikoisuus, sillä varhaiset lajiopit hän kokosi pääkaupunkiseudulla – Vantaan Lentopallossa ja helsinkiläisessä PuMassa. Viisi viime vuotta Hyttinen pelasi ja opiskeli Latviassa.

Ensi keväänä Hyttisen on määrä valmistua lääkäriksi.

– Siirtyminen etäopintoihin mahdollisti pelaamisen Suomessa jo tänä syksynä. Halusin löytää paikan, jossa voin sekä pelata että tehdä töitä. Seinäjoella tähän on hyvät mahdollisuudet, Hyttinen kertoo Jymyn verkkosivuilla.

– Pystyn tuomaan nuoreen joukkueeseen lisää kokemusta ja tukemaan nuorempien pelaajien kehitystä. Oma vahvuuteni on palo pelaamiseen sekä halu tehdä töitä kehityksen eteen – ja tietysti minulla on tarkat passit!

Jymyssä Hyttinen, 25, pääsee Kari Raatikaisen valmennukseen; kaksikolla on yhteistä taustaa LP Viestistä. Toistaiseksi päävastuun Jymyn passipelistä on kantanut Annina Keinonen.

Äitiyslomaa viettänyt Nelli Rantanen, 24, on siirtymässä rovaniemeläisen Woman Volleyn vahvuuteen. Lapin Kansan mukaan Rantanen tekee liigapaluuta hiljalleen. Hän synnytti poikalapsen heinäkuussa. Lapsen isä on Miikka Lemola, joka pelaa liigaa Lakkapaa.comissa.

Rantanen olisi WoVolle mielenkiintoinen lisä, sillä hän on maajoukkuetason pelaaja. Hän on pelannut hakkurina, mutta myös yleispelaajana. Viimeksi hän on liigassa edustanut OrPoa. Orivedelle hän siirtyi pelattuaan nimenomaan WoVossa.

– Rovaniemellä iski jo koti-ikävä, piti päästä Tampereelle suvun pariin, Rantanen sanoi vuonna 2018 liityttyään OrPoon.

– Lapissa oppi kestämään pitkiä etäisyyksiä. Aluksi tuntui vaikealta, mutta siihen tottui. Ennen matka Orivedelle oli pitkä, mutta nyt se tuntuu siltä, kuin lähtisi nurkalle treeneihin.

Lentopallon Mestaruusliigassa pelaajahankinnat ovat mahdollisia tammikuun 2021 loppuun asti.