Legendan muistolle: Lakkapaa.com iski mahtavan kotivoiton lentopallon Mestaruusliigassa

Eetu Häyrinen pelasi vielä viime kaudella Savo Volleyn lukuun. Kuva: CEV.eu

Lentopallon Mestaruusliigassa pelattiin keskiviikkona kaksi ottelua, joilla oli laajempaakin merkittävyyttä.

Rovaniemellä kohtasivat Lakkapaa.com ja oululainen Lentopalloseura Etta. Ennen ottelun alkua salissa pidettiin hiljainen hetki Aulis Karjalaisen kunniaksi. Karjalainen, pitkän linjan erotuomari Rovaniemen seudulta, kuoli lokakuussa.

Lakkapaa.com ja Etta iskivät Lapin urheiluopistolla koko rahan edestä. Lakkapaa.com vei voiton 3-2-tuloksella. Etta otti kaksi ensimmäistä erää suhteellisen selvästi, mutta kotijoukkue vastasi samalla mitalla ja pakotti kamppailun ”nitroerään”.

Viidennessä ja ratkaisseessa erässä Lakkapaa.com oli vahvempi pistein 15-8. Voittajien hakkuri Eetu Häyrinen ponnisti 27 pisteen saldoon. Ettan pisteykkönen oli Jan Helenius (19).

Lakkapaa.comilla on nyt kolme voittoa ja kaksi tappiota. Ettan tililtä löytyy kolme voittoa ja kolme tappiota. Miesten liigaa Savo Volley johtaa ylivoimaisesti voitettuaan kaikki kahdeksan otteluaan.

Kangasalla puolestaan tempaistiin Nenäpäivän hengessä. Kotijoukkue LP Kangasala lahjoitti lipputuloista varoja hyväntekeväisyyteen. Nenäpäivän tavoite on taata ihmisarvoinen elämä lapsille kaikkialla maailmassa. Tänä vuonna varsinainen Nenäpäivä on perjantaina 13. marraskuuta.

Kentällä LP Kangasala oli odotetusti Oriveden Ponnistusta vahvempi. Kahden voittoerän jälkeen OrPo pääsi yllättämään ns. pitkän tauon jälkeen, mutta neljännessä kotijoukkue oli huimasti etevämpi (25-15): kotivoitto erin 3-1.

Keskitorjuja Roosa Laakkonen esiintyi jälleen komeasti ja oli Kangasalalle sekä tuotteliain (18 pistettä) että tehokkain (+16). OrPossa yleispelaaja Saara Holm pelasi vahvasti. Annukka Paloniemi teki paljon pisteitä, mutta virheiden myötä oma peli jäi hädin tuskin plussalle.

Kangasala johtaa liigaa neljän pisteen erolla Pölkky Kuusamoon ja Hämeenlinnan Lentopallokerhoon. OrPon tilillä on nyt neljä voittoa ja viisi tappiota.

Lentopallon Mestaruusliiga jatkuu perjantaina ottelulla Vantaa Ducks – Karelian Hurmos. Seuraava naisten kamppailu, Puijo Wolley – Pölkky Kuusamo, on lauantain ohjelmassa.