Lentopallon supertähti Lucarelli: Tuomas Sammelvuon joukkue on yksi maailman parhaista

Kuva: FIVB

Brasilialainen lentopallotähti Lucarelli lausuu mainesanoja Tuomas Sammelvuon valmentamasta Pietarin Zenitistä.

Yleispelaaja Lucarelli (Ricardo Samuel Lucarelli Santos de Souza) kuuluu maailman parhaisiin lentopalloilijoihin. Hän edustaa timantinkovaa italialaisjoukkuetta Trentinoa, mutta arvostusta riittää Pietarinkin suuntaan.

– Zenit on yksi maailman parhaista joukkueista, Lucarelli sanoi Zenitin verkkosivuilla.

– Tunnen henkilökohtaisesti Igor Filippovin. Lisäksi Oreol Camejoa vastaan pelasin takavuosina Brasiliassa. Zenitillä on erittäin hyvä organisaatio, erinomaiset pelaajat ja vahva rahoitus. Heidän ainoa tavoitteensa on varmastikin voittaa Venäjän mestaruus.

Kuluvalla kaudella Zenit on voittanut Venäjän liigassa neljä ottelua ja hävinnyt kaksi. Euroopan kentillä joukkue on mukana kakkostasolla CEV Cupissa. Sammelvuo valmentaa Zenitiä toista kauttaan.

Lucarelli, 28, pelaa ensimmäistä kertaa seurajoukkuelentopalloa kotimaansa Brasilian ulkopuolella. Brassiliigassa hän juhli mestaruutta viime vuonna Funvic Taubaten väreissä. Hän siirtyi täksi kaudeksi Trentinoon.

Maajoukkuerintamalla Lucarelli on voittanut olympiakultaa, maailmancupin ja MM-hopeaa. Etelä-Amerikan mestaruus on tullut kolme kertaa. Saavutuksista huolimatta nälkää riittää; varsinkin, kun pelimies joutui jättämään viime MM-kisat väliin loukkaantumisen vuoksi.

– Unelmia on, totta kai! Haluan voittaa Tokiossa olympiakultaa ja mestaruuden MM-kotikisoissa 2022. Trentinossa tavoite on voittaa Italian mestaruus, cup ja Mestarien liiga, Lucarelli listaa.

Kaudella 2020-21 Trentino pelaa Mestarien liigaa läpäistyään karsinnat. Ratkaisseessa karsintavaiheessa kaatui muun muassa Moskovan Dynamo, jota edustaa libero Lauri Kerminen. Alkulohkossa Trentino saa vastustajikseen Friedrichshafenin, Karlovarskon ja Novosibirskin.

Koronaviruskriisin vuoksi lentopallon Mestarien liigan alkulohkot pelataan poikkeukselliseen tapaan. Kaikissa lohkoissa pelataan kaksi turnausta ”kuplissa” eli olosuhteissa, joissa lähikontaktit minimoidaan. Ottelut käynnistyvät joulukuun alussa.