Suomen joukkueet vetäytyivät eurokentiltä – Mestarien liigaan tulee silti suomalaissäihkettä

Eemi Tervaportti kisaa passarivastuusta puolalaisjoukkueessa. Kuva: CEV.eu

Lentopallon Mestarien liigan alkavalla kaudella nähdään mielenkiintoinen tukku suomalaispelaajia.

Mestarien liigan, Euroopan parhaan seurajoukkuekisan, karsinnat saatiin vihdoin valmiiksi torstaina. Viimeisenä alkulohkopaikan otti puolalaisjoukkue Jastrzebski Wegiel, jota edustaa passari Eemi Tervaportti.

Jastrzebski kaatoi ratkaisseessa karsintaottelussa romanialaisen C.S.M. Arcada Galatin erin 3-0. Puolalaisjoukkue oli kamppailussa melkoisen ylivoimainen.

– Vastustajalla ei ollut mitään mahdollisuuksia. Joukkueemme määräsi tahdin alusta alkaen, ja olemme taas Euroopan 20 parhaan joukossa, Jastrzebski hehkutti omissa medioissaan.

Tervaportti ei pelannut ratkaisuottelussa. Passit jakeli Saksan maajoukkuemies Lukas Kampa. Jastrzebskin ranskalaispelaaja Yacine Louati sai parhaan pelaajan kunnian.

Puolaan Tervaportti siirtyi pelattuaan kaksi kautta Kreikan liigaa Olympiakosissa. Kreikassa tilille tulivat kulta- ja hopeamitalit. Suomen maajoukkueen luottopassari on pelannut ammattilaisena myös Ranskassa, Belgiassa ja Turkissa.

Mestarien liigan alkulohkossa Jastrzebski saa vastaansa suurseura Kazanin Zenitin. Muut vastustaja ovat kovatasoisia nekin: slovenialainen ACH Volley Ljubljana ja saksalainen Berlin Recycling Volleys.

Lentopallon naisten Mestarien liigaan on tie auki neljällä suomalaispelaajalla.

Ranskalaisen Nantesin peliä pyörittää maajoukkuepassari Kaisa Alanko. Täksi kaudeksi hän sai joukkuetoveriksi nuoren Suvi Kokkosen, joka pelaa yleispelaajan paikkaa. Hän on esiintynyt välillä hakkurinakin.

Keskitorjuja Michaela Madsen suuntaa eurokentille tshekkiläisen Olomoucin väreissä. Koronaviruskriisi on haitannut Tshekin liigaa, mutta Madsenin peliotteet ovat olleet erittäin vakuuttavia.

Saksalaisessa Stuttgartissa puolustuspelin spesialistina puolestaan häärii libero Roosa Koskelo.

Koskelo ja Tervaportti aloittavat neljännet kautensa Mestarien liigan varsinaisessa vaiheessa. Vähintään neljään esiintymiseen ovat aiemmin yltäneet suomalaisista vain Riikka Lehtonen, Janne Heikkinen ja Jussi Heino.

Koronavirusriskien vuoksi lentopallon Mestarien liigan alkulohkot pelataan poikkeukselliseen tapaan. Kaikissa lohkoissa käydään kaksi turnausta ”kuplissa” eli olosuhteissa, joissa lähikontaktit minimoidaan. Ottelut käynnistyvät joulukuun alussa.

Kaikki suomalaiset joukkueet ovat päättäneet jättää eurokauden väliin.