Lakkapaa.com hyökkää railakkaasti, mutta kaikki lähtee ”timanttisesta vastaanotosta”

Kuva: CEV.eu

Valmentajan vaihtaminen ja joukkueen rohkea uudistaminen näyttävät toimivan Rovaniemellä.

Perungan Poikien edustusjoukkue – sponsoroidusti nyt Lakkapaa.com – kuuluu lentopallon alkukauden ilopillereihin. Piristymiselle oli Lapissa tilausta, sillä viime kausi meni aivan penkin alle.

Kun lentopallon Mestaruusliigaa on takana runsas kuukausi, Lakkapaa.com on ”tehotaulukossa” kuudentena kerättyään 53,3 prosenttia saatavilla olleista sarjapisteistä. Keskiviikkona Lakkapaa.com ja oululainen Etta iskivät Lapin urheiluopistolla koko rahan edestä. Lakkapaa.com vei voiton 3-2-tuloksella oltuaan tappiolla 0-2.

Rovaniemeläisten meritoitunut valmentaja Jukka Tuovinen tietää, mistä voittavan joukkueen pelaaminen lähtee.

– Pitkällä tauolla saimme oman puolustuspelin kuntoon. Vastaanotto oli tänään timanttia, Tuovinen sanoi lehdistötilaisuudessa.

– Syöttö oli hyvä. Tasaisuutta tarvitaan vielä. Lasse Jäntin passipeli parani koko pelin ajan, ja olen tyytyväinen hänen peliinsä.

Lakkapaa.com on ehtinyt pelata vasta viisi liigaottelua. Alkukaudesta joukkue joutui olemaan sivussa koronavirusaltistumisen takia. Tuovinen totesikin, että joukkueen kausi on alkanut jo kolme kertaa.

– Se näkyi ottelun alussa. Emme pelanneet huonosti alkuakaan, mutta vastustaja oli vaan alussa kovempi varsinkin sideout-hyökkäyksessä (silloin, kun syöttö on vastustajalla). Pari yksittäistä pahaa vaihetta meni ensimmäisissä erissä vastustajalle. Se ratkaisi alun, kertasi Tuovinen.

Etta-ottelussa Tuovisen mainitseman ”timanttisen vastaanoton” hoitivat yleispelaajat Boris Zhukov ja Miikka Lemola sekä libero Teemu Silventoinen.

Hyökkäyspelin ässänä on häärinyt hakkuri Eetu Häyrinen, joka tuli Tuovisen tavoin täksi kaudeksi Savo Volleysta Lakkapaa.comiin. Alle kuusi ottelua pelanneista Häyrinen on Mestaruusliigan pisteykkönen (viisi ottelua, 109 pistettä).

Keskiviikkona nähdystä avauskuusikosta vain kaksi pelaajaa (Lemola ja keskitorjuja Niko-Matti Koskela) edusti rovaniemeläisjoukkuetta viime kaudella.

Keskiviikon jälkeen Lakkapaa.comilla on tilillään kolme voittoa ja kaksi tappiota. Edessä ovat mielenkiintoiset ajat. Lauantaina Lakkapaa.com isännöi Kokkolan Tiikereitä, joka on avannut kauden oivallisesti. Hallitsevan mestarin VaLePan Lakkapaa.com kohtaa 22. marraskuuta.