Pelaajauutisia lentopallon Mestaruusliigasta

Kuva: CEV.eu

Lentopalloilija Emilia Joensalo löysi nopeasti uuden seuran. Hän siirtyy lentopallon Mestaruusliigassa Hämeenlinnan Lentopallokerhoon.

Tiistaina LP-Vampula tiedotti, että seuran ja Joensalon välinen sopimus on purettu. Libero oli ollut hyvän aikaa poissa pelaavasta kokoonpanosta.

Vampula tähdensi, ettei kumpikaan osapuoli ollut rikkonut sopimusta. Osapuolet eivät vaan päässeet sellaiseen yhteisymmärrykseen, joka olisi mahdollistanut urheilijan jatkamisen huittislaisseurassa.

Torstaina Hämeenlinnan Lentopallokerho kertoi, että Joensalo, 25, on liittynyt joukkueen vahvuuteen. Liikuntatieteiden kandidaatti panostaa lentopalloiluun täysillä.

– Tähtään ulkomaille ammattilaiseksi, ja se merkitsee paljon harjoittelua ja töitä, Joensalo sanoi Hämeenlinnan verkkosivuilla.

– Toivon tuovani Kerhoon uutta energiaa. Mielestäni olen voimakas ja nopeakinttuinen pelaaja. Nyt haluan raivata tieni pelaavaan kokoonpanoon ja tiedän, ettei se ole helppoa.

Haastetta tosiaan riittää, sillä Kerhon libero Brianna Doehrmann kuuluu pelipaikkansa kärkeen lentopallon Mestaruusliigassa. Näyttöpaikkoja varmasti silti avautuu. Koska Mestaruusliiga joutui menemään ylimääräiselle tauolle koronavirustilanteen vuoksi, kevätpuolen otteluohjelma saattaa päätyä niin tiheäksi, että vaihtoehtoja tarvitaan.

Vampulaan Joensalo siirtyi Jyväslentiksestä syksyllä 2019. Kehitys Liperi Volleyn kasvatilla eteni mallikkaasti; jopa niin hyvin, että Joensalo pääsi debytoimaan Suomen maajoukkueessa menneenä kesänä.

Aiemmin tapahtunutta…

Naisten liigassa tärkeistä pelaajista ovat olleet sivussa LiigaPlokin Lauren Matias (loukkaantuminen), LP Viestin Noora Kosonen (loukkaantuminen) ja Nurmon Jymyn Annina Keinonen (terveyssyyt). Kosonen on palannut pelikuntoon.

Woman Volleylta puuttuu Riikkaliisa Kärkkäinen itsenäisyyspäivän OrPo-kotiottelusta loukkaantumisen takia.

Lentopallon miesten Mestaruusliigassa Akaa-Volley on saanut sairauslomalta takaisin maajoukkuetason liberon Voitto Köykän. Keskitorjuja Markus Kaurton kuntoutuminen edistyy.

Raision Loimu jatkaa ainakin toistaiseksi ilman argentiinalaisia vahvistuksiaan Ignacio Luengasia ja Facundo Imhoffia. Seura joutui lomauttamaan kaksikon talouspaineiden vuoksi.

Karelian Hurmoksen yleispelaaja Jere Heiskanen joutui polvileikkaukseen. Sairauslomassa kestää, mutta hän voinee pelata vielä tällä kaudella. Aiemmin pelaajisto oheni, kun tiet australialaisen Apech Pacin kanssa erkanivat.