Uutisia lentopallon Mestaruusliigasta

Kuva: CEV.eu

Lentopallon Mestaruusliigassa Oriveden Ponnistus on ajautunut pelaajisto-ongelmiin.

Keskitorjuja Anastasia Boricheva loukkaantui äskettäisessä ottelussa, ja hänen kautensa on päättynyt ennenaikaisesti. OrPo vahvisti tiedon tiedotteellaan tiistaina.

– Boricheva loukkasi polvensa LP-Vampula–OrPo-ottelussa niin pahoin, että hänen osaltaan kausi on ohi. Kuntoutus on aloitettu, ja toivottavasti uuden kauden alussa kaikki on jo kunnossa, OrPo ilmaisi.

Lisäksi yleispelaaja Saara Holm on edelleen sivussa. Maajoukkuetason pelaaja kuntoutuu seuran arvion mukaan varsinaisiin kuusikkoharjoituksiin aikaisintaan maaliskuussa.

Äskettäin OrPo täydensi joukkuettaan kreikkalaisella yleispelaajalla Alexia Kalantaridoulla. Mestaruusliigassa OrPo on viidentenä.

Nuorekas Nurmon Jymy on ottanut perättäiset otteluvoitot ensimmäisen kerran tällä kaudella. Jymy kaatoi Kuortaneen erin 3-0 ja sunnuntaina Puijo Wolleyn 3-1.

– Torjuntapeli toimi tänään hyvin. Peli kentällä oli hauskaa ja vapautunutta, ehkä se rakentui omien suoritusten pohjalta. Oma olo vastaanotoissa oli itsevarmaa. Peli on mennyt koko ajan parempaan suuntaan, ja kun vain pelaamme huolellista peliä alusta alkaen, pärjäämme kyllä, kommentoi Jymyn Laura Penttilä.

Viime viikolla Jymy tiedotti tehneensä jatkosopimuksen päävalmentaja Kari Raatikaisen kanssa. Raatikaisella on menossa ensimmäinen kausi Jymyn luotsina.

Opetus- ja kulttuuriministeriö on myöntänyt kaksi miljoonaa euroa ylimpien, ammattimaisten sarjatasojen seuroille ottelukustannusten kattamiseen. Summasta 418 200 euroa menee lentopallon Mestaruusliigalle.

Suurimman summan, 649 400 euroa, saivat jääkiekon Mestis ja naisten liiga.

Lentopallon miesten Mestaruusliigassa Vantaa Ducks on totisesti saanut osansa koronaviruspandemian negatiivisista vaikutuksista. Emoseura Korson Vedon puheenjohtaja Ari Koskenoja katsoo silti positiivisesti eteenpäin.

– Vantaa Ducks selviää tilanteesta kannattajiensa ja sponsoriensa avulla. Kannattajakampanja loi uskoa ja toi sopivaan hetkeen tuloja kassaan. Sponsorit ovat myös osoittaneet hyvää yhteistyöhenkeä joustamalla sopimusten ehdoista, Koskenoja kertoo Ducksin verkkosivuilla.

Koronaviruksen vuoksi Mestaruusliigan viime kausi jouduttiin jättämään kesken. Kuluvakin kausi on kärsinyt, mutta se voitaneen viedä loppuun – todennäköisesti ilman katsojia. Koskenoja luo uskoa, että kausi 2021-22 olisi jo verrattain ongelmaton.

– Ainakin sen voi tähän kauteen verrattuna sanoa, että lähdemme suunnittelemaan normaalia kautta. Se merkitsee silloin sitä, että yleisön saamiseen takaisin katsomoon kiinnitetään erityistä huomiota, sanoo Koskenoja.

Mestaruusliigassa siirtoaika umpeutui tammikuun päätyttyä. Katso tästä yhteenveto siitä, miten liigajoukkueiden kokoonpanot muuttuivat ennen siirtotakarajaa.