Lentopallouutisia Suomesta ja kansainvälisiltä kentiltä

Lentopallon Mestaruusliigassa LP Viesti sai vielä vahvistuksen viime hetkillä.

Siirtoaika Mestaruusliigassa meni umpeen tammikuun lopussa. Salolainen Viesti ehti hankkia yhdysvaltalaisen M’Kaela Whiten ja tiedotti asiasta tiistaina.

White, 193 senttimetriä, pelaa keskitorjujana.

– Tietenkin odotan, että hän tuo torjunta- ja hyökkäysuhkaakin verkolla. Katsotaan, miten M’Kaela saa yhteistyön toimimaan passareiden kanssa. Joka tapauksessa hän on tärkeä lisä peli- ja treeniryhmään, valmentaja Tomi Lemminkäinen sanoi Viestin verkkosivuilla.

Lentopallon naisten Mestaruusliigassa Viesti on kolmantena. Joukkue puolustaa Suomen mestaruutta.

Naisten Mestaruusliigassa rovaniemeläinen Woman Volley esitti vahvaa peliä ja kaatoi tiistaina kotonaan Nurmon Jymyn suoraan erin 3-0.

– Nyt oli rauhallista ja laadukasta puolustuspelaamista koko ajan. Pystyimme puolustuksen jälkeen tekemään kaikki passit laadukkaasti ja saamaan hyviä hyökkäyksiä, WoVon valmentaja Teemu Mäkikyrö arvioi.

Mestaruusliigassa neljä viimeistä joukkuetta (LP-Vampula, Jymy, Puijo Wolley, WoVo) ovat nyt kolmen pisteen sisällä. Kaksi viimeistä jäävät ulos pudotuspeleistä.

Lentopallon Mestarien liigassa Roosa Koskelon edustama Stuttgart kiusasi taas turkkilaista Eczacibasi VitrA Istanbulia. Eczacibasi, yksi maailman parhaista seurajoukkueista, väänsi kuitenkin 3-2-voiton.

Joukkueiden edellinenkin keskinäinen kohtaaminen päättyi turkkilaisjoukkueen niukkaan 3-2-voittoon. Eczacibasi on Mestarien liigan kaudella voittanut kaikki neljä otteluaan. Stuttgartilla on voitto ja kolme tappiota.

Koskelo kuuluu Stuttgartin luottopelaajiin.

Keskitorjuja Michaela Madsenin ja hänen tshekkijoukkueensa Olomoucin taival Mestarien liigassa jatkui tappiollisesti. Nyt tuli 0-3-häviö Chemik Policelta. Madsen oli avauksessa kahdessa ensimmäisessä erässä.

Olomouc on hävinnyt kaikki neljä kamppailuaan, ja erävoittosarakekin näyttää nollaa. Eurokausi päättyy Olomoucilta alkulohkojen jälkeen.

Puolan miesten lentopalloliigassa Eemi Tervaportti ei pelannut tiistain ottelussa. Hänen joukkueensa Jastrzebski Wegiel otti 3-0-voiton Stal Nysasta ja vahvisti asemaansa sarjakakkosena.

Kedzierzyn-Kozle johtaa Puolan liigaa ylivoimaisesti. Saldoa painaa vain yksi tappio.