Lentopallon Mestarien liiga 2021: kahdeksan parasta selvillä

Puolivälieräjoukkueet ovat selvillä lentopallon naisten Mestarien liigassa.

Viidessä alkulohkossa saatiin lohkovoittajat odotetuista maista. Kolme lohkovoittoa meni Italiaan ja kaksi Turkkiin.

Lohkovoitot ja siten varmat puolivälieräpaikat kuittasivat italialaiset Conegliano, Novara ja Scandicci sekä turkkilaiset VakifBank Istanbul ja Eczazibasi VitrA Istanbul.

Viiden lohkovoittajan lisäksi puolivälieriin jatkavat kolme parasta lohkokakkosta: Chemik Police (Puola), Fenerbahce (Turkki) ja Busto Arsizio (Italia).

Lohkovoittajista ylivoimaisin oli Conegliano. Joukkue voitti kaikki kuusi otteluaan, ja erät menivät italialaisille peräti 18-1. Coneglianon tähtiin kuuluvat passari Joanna Wolosz, hakkuri Paola Egonu ja yleispelaaja Kim Hill.

– Nyt voimme hetken nauttia lohkovoitosta, mutta tulevaan valmistaudutaan jo innokkaasti. Tärkeimmät ottelut alkavat nyt, Kim Hill totesi.

Tijana Boskovic (Eczazibasi) voitti alkulohkojen pistepörssin. Torjuntaykkönen oli hänen joukkuetoverinsa Chiaka Ogbogu. Ässäsyöttötilaston voiton jakoivat ruotsalainen Isabelle Haak (VakifBank) ja Micha Danielle Hancock (Novara).

Suomalaisista Mestarien liigassa pääsivät kentälle Kaisa Alanko ja Suvi Kokkonen (Nantes), Michaela Madsen (Olomouc) sekä Roosa Koskelo (Stuttgart). Nantes ja Stuttgart ottivat molemmat kaksi otteluvoittoa. Olomouc hävisi kaikki kuusi mittelöään, mutta päätti taipaleensa kunnialla ottamalla erän niin Novaralta kuin Kazanin Dynamolta.

Alanko, Madsen ja Koskelo kuuluvat joukkueidensa runkopelaajiin. Kokkonenkin saa mukavasti vastuuta ensimmäisellä ammattilaiskaudellaan.

Puolivälierät arvotaan 12. helmikuuta. Kamppailut neljän parhaan joukkoon pääsemisestä alkavat 23. helmikuuta.

Lentopallon miesten Mestarien liigassa on saatu vasta yksi alkulohko valmiiksi. Siinä puolalainen Kedzierzyn Kozle oli ylivoimainen ja voitti kaikki kuusi otteluaan. Jalkoihin jäivät niin Belchatow, Fenerbahce kuin Lindemans Aalst.

Muut neljä alkulohkoa on määrä pelata loppuun 9. helmikuuta alkaen. Passari Eemi Tervaportin edustama Jastrzebski Wegiel ei pystynyt osallistumaan ensimmäiseen osaturnaukseen koronavirusongelmien vuoksi. Joukkueelle merkittiin kolme 0-3-tappiota.

Myös miesten Mestarien liigassa puolivälierät pyritään aloittamaan 23. helmikuuta.

Koronaviruspandemian aiheuttamien poikkeusolojen vuoksi lentopallon Mestarien liigassa alkulohkot pelataan kahtena keskitettynä osaturnauksena.