Helsinki Volley ja TUTO Volley hakevat paikkaa lentopallon Mestaruusliigaan

Lentopallon naisten 1-sarjan mestari Helsinki Volley aikoo hakea paikkaa lentopallon Mestaruusliigaan. Miesten 1-sarjan voittanut TUTO Volley tekee samoin.

Helsinki Volley ja TUTO Volley varmistivat 1-sarjan mestaruudet sunnuntaina. Helsinki Volley voitti loppuottelusarjassa Kuortaneen, ja TUTO kaatoi KyKy-Betsetin.

Naarasleijonien ja PPS:n perinteitä jatkava Helsinki Volley on tähdännyt liiganousuun perustamisestaan lähtien. Nyt nousu on mahdollinen; kilpailusääntöjen mukaan 1-sarjan voittajilla on oikeus hakea liigapaikkaa.

Helsinki Volleyn joukkueenjohtaja Jaana Ylitalo sanoo, että liigahakemus lähtee.

– Kyllä tarkoitus on, että hakemus laitetaan. Liigapaikka on pitkäaikainen unelma, ja nyt on oikea aika, Ylitalo vahvistaa Lentopallo.infolle.

– Kova työ on toki edessä, jotta seura saa lisää tukijoita. Hakemus lähtee, mutta katsotaan sitten, mitä pääsarjaryhmä päättää.

Lentopallon 1-sarjan kaudella Helsinki Volley voitti runkosarjan. Finaaleissa kaatui Kuortaneen Urheiluopisto. Kuortane voitti avausottelun kotonaan, mutta sunnuntaina Helsinki Volley otti kotivoiton ja vei vielä jännittävän lisäerän.

– Vahvuutemme kauden aikana oli ehdottomasti tasaisuus. Koronavirustartuntoja ei ollut, mutta altistumisten takia jouduimme välillä rukkaamaan kokoonpanoa. Joukkuehenki oli hyvä, eikä heikkoja lenkkejä ollut.

Saksalainen Dirk Sauermann valmensi Helsinki Volleyta aiemmin. Nyt puikoissa oli tunnettu valmentajahahmo Ismo Tuominen.

– Tilanne oli ”Iskalle” ehkä vähän outo, koska hän ei ollut aiemmin vetänyt naisten joukkuetta. Kaikki lähti kuitenkin sujumaan. Iska toi mukaan muun muassa tilastoinnin, ja muutenkin toiminta muuttui ammattimaisuutta kohti, kertoo Ylitalo.

Helsinki Volley pelaa kotiottelunsa Töölön Kisahallissa.

Poika saunoi Turussa

Turkulainen TUTO Volley voitti lentopallon 1-sarjan runkosarjan puhtaalla pelillä. Pudotuspeleissä kaatuivat NaPa, Murikat (Kuortaneen urheiluopisto) ja finaalivastustaja KyKy-Betset.

TUTO Volley on puhunut avoimesti liigatavoitteesta. Urheilutoimenjohtaja Oskari Eko pitäytyy toistaiseksi sanomasta, yritetäänkö tavoite saavuttaa jo kaudeksi 2021-2022.

– Juhlitaan vielä mestaruutta. Liigahakemuksesta ei voi vielä sanoa satavarmaa kumpaankaan suuntaan, Eko kertoo Lentopallo.infolle.

– Ei korona minnekään hävinnyt mestaruuden myötä, mutta vähän pystyttiin juhlimaan. Kyllä poika saunaan pääsi.

Mestaruuteen TUTOn luotsasi Ruslan Zhbankov. Joukkueessa oli liigastakin tuttuja pelaajia, mutta joukkuetekeminen oli kaiken ytimessä.

– Koko kauden ajan meillä oli älytön taso treeneissä. Mukana oli 13-14 jätkää. Se heijastui peleihin. Ajateltiin, että pelataan niin kuin treeneissä.

– Meillä ei ollut yhtään megatähteä, vaikka Ossi Rumpunen ja Einari Koivisto nousivatkin esiin, näkee Eko.

Päivitys 24. huhtikuuta: TUTO Volley tiedotti hakevansa liigapaikkaa.

Koronaviruspandemian aiheuttamien poikkeusolosuhteiden vuoksi lentopallon Mestaruusliigasta mikään joukkue ei putoa sarjasijoituksensa perusteella.

Tekijä: Pasi Tuominen

Lentopallo.infon perustaja. Ammattikirjoittaja vuodesta 1999 ja urheilutoimittaja vuodesta 2005. Lentopalloilijana ikuinen lupaus.