Tapio Suominen debytoi lentopalloselostajana

Lentopallon naisten Mestaruusliigaa pelattiin tiistaina Hämeenlinnassa. Kotijoukkue Hämeenlinnan Lentopallokerho voitti LP-Vampulan.

Ottelu päättyi erin 3-1. Kahdessa ensimmäisessä erässä Kerho oli omaa luokkaansa, mutta ns. pitkän erätauon jälkeen Vampula tuli kentälle uudella ilmeellä.

Vampula vei kolmannen erän pistein 25-23 ja oli lähellä neljännen erän voittoa. Kotijoukkue otti sen kuitenkin nimiinsä 26-24.

Daniela Öhman oli Hämeenlinnalle arvokas pelaaja. Hän kokosi komeat kahdeksan torjuntapistettä, joista pari tuli aivan ottelun ratkaisuhetkillä. Yasmine Madsen hakkuroi voittajille 20 pinnaa.

Vampulan tehot lepäsivät turhan paljon Cassidy Bairdin (20 pistettä) harteilla, joskin Samantha Rubal säesti viidellä torjuntapisteellä.

Matteo Pentassuglia, Hämeenlinnan valmentaja, ei katsonut hyvällä otteen herpaantumista toisen erän jälkeen.

– Otimme pelin ehkä liian rennosti. Varsinkaan syötössä emme olleet enää riittävän aggressiivisia. Vastustajalla oli kahden erän jälkeen vain yksi vaihtoehto eli painostaa syötöllä. Se toimi, me pehmenimme ja tämän siitä sitten saa, luotsi kommentoi Kerhon verkkosivuilla.

Hämeenlinnalla oli alla voitto Kuortaneesta. Vampula voitti ensimmäisessä kamppailussaan Woman Volleyn.

Tiistainen ottelu oli myös pienimuotoinen mediatapaus. Pitkän linjan tekijä Tapio Suominen selosti lentopalloilua ensimmäisen kerran urallaan. Ruudun lähetyksessä hän laski, että lentopallo on 31. laji, jota hänellä on kunnia selostaa.

Suominen, jonka taustoista löytyy lähes 30 vuoden työsarka Ylellä, hoiti tehtävänsä varsin hyvin. Jos hänen työnsä jatkuu kuten suunniteltua, nostaa hänen panoksensa koko Ruudun mestaruusliigatuotteen arvoa.

Lentopallon Mestaruusliiga jatkuu keskiviikkona miesten avausottelulla VaLePa-Tiiikerit sekä naisten mittelöillä Helsinki-LiigaPloki ja Kangasala-Viesti.