Hulppea lentopalloshow: 31 torjuntaa yhdessä ottelussa

Malwina Smarzek (lyömässä) kuuluu Lokomotivin avainpelaajiin. Kuva: FIVB

Kaliningradista kotoisin oleva Lokomotiv etenee väkevästi Venäjän lentopalloliigassa.

Lokomotiv on voittanut kaikki kahdeksan otteluaan naisten pääsarjassa. Viikonloppuna kaatui värikkäässä ottelussa Leningradka erin 3-2.

Viikonvaihteen jälkeen Venäjän liigan kärkikolmikon täydentävät Kazanin Dynamo ja Tulitsa.

Lokomotivin ja Leningradkan välisessä ottelussa erityispiirteeksi nousi Lokomotivin huikea torjuntapeli. Joukkue kirjautti peräti 31 torjuntapistettä. Ahkerin blokkaaja oli Jekaterina Jevdokimova, joka napsi torjuntapinnoista kaikkiaan 11.

– Aina oikealla hetkellä meillä oli torjunta paikalla. Se tiesikin sitten hyvää tulosta, Lokomotivin kapteeni Irina Voronkova kommentoi.

– Kun hävisimme kaksi ensimmäistä erää, meidän piti lähteä takaa-ajoon henkisesti kovina. Lopulta pystyimme osoittamaan luonnetta. Pelasimme joukkueena ja toteutimme pelisuunnitelmaa paremmin ottelun vanhetessa, hän lisäsi.

Lokomotivin pisteykkönen oli karismaattinen puolalaispelaaja Malwina Smarzek (22). Ottelun pisterohmuksi nousi Leningradkan Anastasia Garelik 30 pinnallaan.

Kermisen joukkue cupin lopputurnaukseen

Venäjällä miesten liigassa ei viikonloppuna pelattu, koska päivät oli pyhitetty Venäjän cupin otteluille. Neljän parhaan joukkueen lopputurnauksen kokoonpano vahvistui: cupin kunniasta pelaavat Pietarin Zenit, Moskovan Dynamo, Kazanin Zenit ja Lokomotiv Novosibirsk.

Pietarin Zenit isännöi lopputurnausta, joka pelataan jouluna. Zenitiä valmentaa Tuomas Sammelvuo.

Moskovan Dynamossa puolestaan pelaa Lauri Kerminen. Sunnuntaina Dynamo voitti Ufan erin 3-1, ja Kerminen esiintyi liberona koko ottelun.

Venäjän Superliigassa palataan parketille tulevana viikonloppuna. Lauantaina käydään neljä ja sunnuntaina kaksi kamppailua.