Hämeenlinnan Lentopallokerhon kriisi alkaa kääntyä nousutrendiksi

Hämeenlinnan Lentopallokerho päätti marraskuun ottelunsa iloiseen tapaan.

Vieraana pelannut LiigaPloki joutui taipumaan Hämeenlinnassa. Lentopallon Mestaruusliigan maanantaiottelu päättyi kotijoukkueen hyväksi erin 3-1.

Kerho kuittasi voittoeränsä pistein 25-16, 25-23 ja 25-17. LiigaPloki vei toisen erän 25-16.

Hämeenlinnalla on ollut tällä kaudella enemmän kuin tarpeeksi vastoinkäymisiä. Kun vielä keskitorjuja Michaela Madsen loukkaantui, on joukkueelta melkein koko ihannekokoonpano poissa. Myös päävalmentaja on vaihtunut.

Täydennystä kentälle kuitenkin löytyy. Suurempiin rooleihin nostetut Jenna Ylivainio ja Bettina Yli-Sissala pystyvät kantamaan vastuuta. Vera Klimovitsh on hyvä hankinta keskitorjujaksi.

Maanantaina katseet kääntyivät brasilialaiseen Nayaraan, joka pelasi ensimmäisen ottelunsa Kerhossa. Brassin pelaamisessa oli vielä hieman hakemista, mutta etenkin vastaanotossa ja kenttäpuolustuksessa hän osoitti olevansa selkeä vahvistus.

Hämeenlinna etsinee vielä yhtä vahvistusta; vaikka maanantaina tuli ’vain’ otteluvoitto, se saattoi olla merkki suuremmasta ilmiöstä – Lentopallokerhon paluusta kärjen haastajaksi lentopalloliigassa.

Maanantaina Hämeenlinnan voiton salaisuus piili verkon keskustassa. Klimovitsh loisti 19 pisteellä, joista seitsemän tuli torjunnalla. Yli-Sissala syötti peräti kuusi ässää ja sai kaikkiaan 17 pinnaa kasaan. Hakkuri Yasmine Madsen oli tavallista vaisumpi, mutta sai sentään tehtyä 11 hyökkäyspistettä.

Giovanni Torchio, Hämeenlinnan valmentaja, myöntää, ettei peli ole vielä kaunista.

– Meillä on vielä paljon töitä edessä. Hyökkäyspeliämme pitää saada paremmaksi. Pelin taso ei ole tällä hetkellä kovin korkea, mutta parhaimmillaan se on ihan hyvää, kommentoi Torchio.

Kauden aikana ailahtelevaisesti pelanneella LiigaPlokilla oli kaksi voittoa alla. Maanantaille sattui taas heikko ilta. Anna Jefremenko (29 pistettä) hyökkäsi parhaimmillaan loistavasti, mutta loppua kohden häntä alettiin saada torjunnalla kiinni. Olena Napalkova passasi hyvin. Jefremenkoa lukuun ottamatta hyökkäysvoima oli kuitenkin miltei olematonta.

– Toinen erä oli hyvä, ja kolmannen erän puoliväliin asti homma vain parani. Sitten tuli täydellinen sulaminen. En tiedä, aloimmeko jännittää, kun näimme, että pärjäämme. Yhdellä pelaajalla emme voi voittaa, LiigaPlokin valmentaja Mikko Pesonen sanoi viitaten Jefremenkoon.

Lentopallon Mestaruusliigassa LP Viesti, LP Kangasala ja Pölkky Kuusamo erottuvat selkeäksi kärkikolmikoksi. Hämeenlinna on nyt neljäntenä ja LiigaPloki kuudentena.