Valmentaja päätti sekoittaa pakkaa, ja se katkaisi LP-Vampulan tappioputken lentopallon Mestaruusliigassa

Lentopallon Mestaruusliigassa pelattiin sunnuntai-iltana kolme ottelua. Voitot ottivat LP-Vampula, Puijo Wolley ja VaLePa.

Naisten liigassa LP-Vampula katkaisi tappioputkensa, joka oli venynyt kolmen ottelun mittaiseksi. Rovaniemellä vieraillut Vampula kaatoi Woman Volleyn suoraan erin 3-0.

Vampula sai erittäin vahvan panoksen ulkomaalaispelaajiltaan. Kristiana Petrova (18), Cassidy Baird (14) ja Samantha Rubal (12) ylsivät hyviin pistepotteihin. Kentän tehokkain oli Baird (+11).

Koska alla oli tappioputki, Vampulan valmentaja Ziga Kos oli päättänyt hieman sekoittaa pakkaa. Se tuotti halutun tuloksen.

– Olen todella ylpeä joukkueesta. Pelisuunnitelmamme oli hieman erilainen. Sitä toteutettiin hyvin, vaikka parantamisen varaakin jäi. Syötimme hyvin, mikä ajoi vastustajan vaikeaan tilanteeseen. Alku oli meiltä tahmea, mutta puskimme kuitenkin läpi, Kos kommentoi.

Nousijajoukkue Helsinki Volleyn tilanne näyttää ankealta. Helsinki ei pysty raapimaan sarjapisteitä edes alakastin joukkueilta, ja sunnuntaina Puijo Wolley haki Töölön kisahallista täydet pinnat 3-0-voitolla.

Pilvi Kettunen teki verkon keskustassa mitä lystäsi, teki Puijolle 17 pistettä ja saavutti lähes täydellisen teholukeman +16. Puijo on kolmen voiton putkessa; lisäpuhtia tuo uusi passari Courtney Baker, joka liittyy pelaavaan kokoonpanoon pikapuoliin.

– Tuntui, että saatiin syötöllä hyvin rikki vastustajan peliä. Oli helppo rakentaa torjunta. Tämä oli meiltä ehjän tuntuinen peli. Voittoa lähdettiin hakemaan ja se saatiin, se on tärkeintä, sanoi Kettunen.

Ismo Tuomisen valmentamalla Helsinki Volleylla ei ole ensimmäistäkään sarjapistettä. Erävoittojakin on ainoastaan kaksi.

LP Viesti johtaa naisten pääsarjaa. Kärkikolmikon täydentävät LP Kangasala ja Pölkky Kuusamo.

Lentopallon miesten Mestaruusliigassa Kokkolan Tiikerit pystyi kotonaan kahteen tasaväkiseen erään VaLePaa vastaan. Hallitseva Suomen mestari VaLePa hoiteli kuitenkin voiton 3-0-lukemin.

Tiikereissä oli Matias Saviaron vuoro pelata hakkurina (12 pistettä). Hakkuriosastolla loisti kuitenkin vierasjoukkueen Alberto Cavasin, joka viimeisteli 16 pistettä.

VaLePa on voittanut kaikki ottelunsa. Sijoitus liigassa on kuitenkin vasta kolmas, koska eurokiireiden takia joukkue on pelannut vasta yhdeksän kamppailua. Savo Volley johtaa liigaa.