Kokkolan Tiikerit raapinut jo 10 voittoa lentopalloliigassa

Kuva: CEV.eu

Lentopallon Mestaruusliigassa oli viiden erän otteluiden ilta maanantaina. Voitot ottivat LP Viesti ja Kokkolan Tiikerit.

Tiikerit kaatoi kotikentällään Akaa-Volleyn. Voittolukemat 3-2 varmistuivat kotijoukkueen vietyä ratkaisuerän pistein 15-13.

Akaa palasi tappiokantaan kahden voiton jälkeen. Tiikerit taas on voittanut neljästä viime kamppailustaan kolme.

Tiikerit oli lentopalloliigan kauden alla hienoinen kysymysmerkki, sillä joukko avainpelaajia oli vaihtanut maisemaa hienon pronssikauden jälkeen. Mikko Keskisipilän luotsaama ryhmä on kuitenkin raapinut 10 voittoa ja ottanut sarjataulukossa neljännen sijan.

– Tällaisia vääntöjä ollaan pelattu tällä kaudella ihan hirveä määrä, Keskisipilä sanoi Akaa-kamppailun jälkeen.

– Tuntuu, että kaikki ovat tällaisia ihan muutaman pallon pelejä. Aika paljon ollaan pelattu viime aikoina, jonkinlaisessa otteluruuhkassa mennään. Vaikka oltiin tänään välillä sillassakin, ei luovutettu. Olen joukkueesta ylpeä, ja täytyy taas kerran nostaa pojille hattua.

Tiikerien pisteykkönen oli Oskari Keskinen (19) ja tehokkain Antti Leppälä (+14). Urpo Sivula hakkuroi Akaalle 19 pinnaa.

Vaikka Akaa-Volley on sarjassa toisena, alkaa olla selvää, ettei sen taso riitä haastamaan liigan aitoja kärkijoukkueita. Akaalle tappio oli jo kauden viides. VaLePalla on vain yksi tappio ja Savo Volleylla kaksi tappiota.

Salosta kuului kummia

Lentopallon naisten Mestaruusliigassa LP Viesti kaatoi kotonaan Pölkky Kuusamon 3-2. Avauserässä nähtiin jotakin äärimmäisen harvinaista: Viesti oli kotikentällään häviöllä pistein 0-11. Ensimmäinen setti oli täysi läpihuutojuttu (Pölkylle 25-6), mutta kuin ihmeen kaupalla Viesti kipusi otteluvoittoon.

Väkevästi hyökännyt Pölkky-hakkuri Julie Lengweiler (25) ja Viestin Elena Becheva (20) olivat joukkueittensa pisteykköset.

Viestin päävalmentaja Tomi Lemminkäinen myönsi joukkueen vaisuuden.

– Tuntui, että olimme koko ajan toiseksi paras joukkue, ja ensimmäisessä erässä ei sitäkään, Lemminkäinen kommentoi.

– Ihme, että pelattiin viisi erää, kun katsoo, mitä kentällä tapahtui. Syöttöä lukuun ottamatta olimme koko ajan jäljessä. Tyytyväinen pitää olla, kun kovalla taistelulla saatiin tiukat erät voitettua.

LP Viesti johtaa liigaa. Kärkikolmikon täydentävät LP Kangasala ja Pölkky.

Suomen cupin välierät selvillä

Lentopallon Suomen cupin (sponsoroidusti Finnish Teknikum Cup) välierät ovat selvillä. Neljän joukkueen lopputurnaukset pelataan Tampereella tammikuussa.

Naisten Suomen cupin välierät:

Hämeenlinnan Lentopallokerho – Pölkky Kuusamo
LP Viesti – LP Kangasala

Miesten Suomen cupin välierät:

VaLePa – Savo Volley
Kokkolan Tiikerit – Hurrikaani-Loimaa