Lentopallon seurajoukkueiden MM 2021: Mestaruus Brasiliaan

Kuva: FIVB

Brasilialainen Sada Cruzeiro on lentopallon seurajoukkueiden maailmanmestari vuosimallia 2021.

Sada Cruzeiro eteni MM-titteliin kotikentällään Betimissä. Lauantaisessa loppuottelussa kaatui italialainen Civitanova.

Seurajoukkueiden maailmanmestaruus on Sada Cruzeirolle jo neljäs. Enemmän on vain italialaisella Trentinolla, joka on kuitannut viisi MM-titteliä.

Finaalissa Sada Cruzeiro ei jättänyt jossittelulle varaa, vaan vei sen nimiinsä erin 3-0. Erät päättyivät pistein 25-17, 25-22 ja 25-23.

Loppuottelun hahmoksi nousi kuubalainen yleispelaaja Miguel Angel Lopez. Hän teki 12 pistettä ja sai myös turnauksen parhaan pelaajan palkinnon.

– Tämä suoritus vetää sanattomaksi. Tämä on tärkeä päivä seuramme historiassa, Lopez kommentoi.

– Pelasimme vahvasti ensimmäisestä pisteestä viimeiseen tässä turnauksessa. Olen ylpeä meistä kaikista, jokainen teki työnsä hyvin. Oma syöttöni ei toiminut ensimmäisessä ottelussa, mutta joukkuetoverini antoivat minulle tukea ja itseluottamusta, kertoi Lopez.

Sada Cruzeiron valmensi MM-titteliin seuran entinen pelaaja Filipe Ferraz, 41.

MM-pronssia turnauksessa saavutti Trentino, joka kaatoi pronssiottelussa brasilialaisen Funvicin tuloksella 3-0. Syksyn EM-kisoissa upeasti Italian väreissä pelannut Alessandro Michieletto on noussut joukkueen kiintotähdeksi.

Seurajoukkueiden MM-turnauksen tähdistöön valittiin passari Fernando ”Cachopa” Kreling (Sada Cruzeiro), hakkuri Wallace de Souza (Sada Cruzeiro), yleispelaajat Miguel Angel Lopez (Sada Cruzeiro) ja Alessandro Michieletto (Trentino), keskitorjujat Otavio Pinto (Sada Cruzeiro) ja Robertlandy Simon (Civitanova) sekä libero Fabio Balaso (Civitanova).

Naisten seurajoukkueiden MM-turnaus alkaa keskiviikkona. Maailmanmestaruudesta kisaavat italialainen Conegliano, turkkilaiset VakifBank Istanbul ja Fenerbahce, brasilialaiset Minas ja Dentril Praia Clube sekä kazakstanilainen Altai.