Vantaa Ducks teki sen, mihin mikään muu joukkue ei ole pystynyt tällä liigakaudella

Vantaa Ducks on ensimmäinen joukkue, joka voittaa Suomen mestari VaLePan lentopallon Mestaruusliigan kaudella 2021-2022.

VaLePan kymmenen ottelun mittainen voittoputki katkesi lauantaina Korsossa. Vimmaisesti taistellut Ducks voitti erin 3-1.

Ducks otti voittoeränsä pistein 25-20, 28-26 ja 25-18. VaLePa vei kolmannen erän 25-20.

Juho Rajalan valmentamalla Ducksilla oli huono putki alla (vain yksi voitto kymmenestä ottelusta), mutta lauantaina irtosi. Erityisen vahvassa vireessä oli 22 pistettä tehnyt hakkuri Alek Rastamo, jonka hyökkäyksille VaLePa ei löytänyt lääkettä.

Marko Määttänen nosti peräti 45 aloitussyöttöä, ja passari Joona Väänänen johti hyökkäyspeliä osaavasti. Edukseen esiintyi myös yleispelaaja Ville Kattelus.

– Ollaan paljon joukkueen sisällä mietitty, miten löydettäisiin se oma pelitapa. Pienten juttujen kautta se löytyy. Ollaan paljon treenattu keskihyökkäystä, ja tänään myös puolustettiin hyvin, Kattelus sanoi lehdistötilaisuudessa.

VaLePan hyökkäyspeli oli tyystin yleispelaajien (Sakari Mäkinen ja Jiri Hänninen) varassa. Hakkurit Jerome Cross ja Matias Tihumäki jäivät täysin Rastamon varjoon.

Keskikastin mittelössä ja Lounais-Suomen paikallisottelussa Hurrikaani-Loimaa ja Raision Loimu tarvitsivat täydet viisi erää keskinäisen paremmuutensa selvittämiseen. Lopulta vierasjoukkue Loimu sai tuulettaa 3-2-taisteluvoittoa.

Tuore hankinta Kyle Dagostino debytoi Loimun liberona. Pisteykköset olivat hakkurit: Loimun Ali Fazli (23) ja Hurrikaanin Antti Ropponen (22).

Sarjakärki Savo Volley hoiteli kotikentällään – joka nyt sijaitsi Suonenjoella – Karelian Hurmoksen suoraan erin 3-0.

Erikoisten vaiheiden jälkeen Savoon päätynyt Michael Michelau pääsi ensimmäisen kerran tositoimiin ja teki 16 pistettä. Yhden enemmän viimeisteli Andrus Raadik. Hurmoksen pisteykköseksi nousi Jere Heiskanen 15 tikillään.

Savo Volley johtaa sarjaa voitettuaan 16 ottelustaan 14.

Naisten Mestaruusliigassa Nurmon Jymy kärsi 1-3-kotitappion OrPolle. OrPon pistelinko oli vaihteeksi Netta Rekola, joka teki 18 pistettä ja sai upean teholukeman +16.

Hyvävireinen OrPo on voittanut neljästä viime kamppailustaan kolme. LP Viesti johtaa sarjaa.

Lentopallon Mestaruusliiga jatkuu sunnuntaina kahdella miesten ja kahdella naisten ottelulla.

Lentopallon Mestaruusliiga 11.12.2021

Ducks-VaLePa 3-1
Savo-Hurmos 3-0
Hurrikaani-Loimu 2-3

Jymy-OrPo 1-3