Maailman paras lentopallojoukkue 2021 tulee joko Brasiliasta tai Italiasta

Kuva: FIVB

Brasilian Betimissä pelataan lentopallon seurajoukkueiden MM-turnausta. Neljä parasta joukkuetta ovat selvillä.

Alkulohkoista jatkoon menivät brasilialaiset Sada Cruzeiro ja Funvic sekä italialaiset Trentino ja Civitanova.

Argentiinalainen UPCN San Juan ja iranilainen Sirjan Foolad hävisivät alkulohko-ottelunsa ja jäivät ulos ratkaisuvaiheista.

Välierät ovat Cruzeiro-Funvic ja Trentino-Civitanova, joten lentopallon seurajoukkueiden maailmanmestari vuosimallia 2021 tulee joko Brasiliasta tai Italiasta.

Kokenut tähtipelaaja Wallace kuuluu Sada Cruzeiron avainhahmoihin. Torstaina joukkue kaatoi Trentinon 3-0.

– Pelasimme koko ottelun hyvällä rytmillä, eikä vastustaja ehkä odottanut sitä. Pelisuunnitelmamme nojasi syöttöpeliin, ja siinä onnistuimme, Wallace kommentoi.

– Onnistuimme hyvin myös torjunnassa ja puolustuspelissä sekä taktisessa kurinalaisuudessa. Funvic on kova vastustaja välierissä, joten meidän on näytettävä taas parastamme.

Myös Civitanovalta löytyy brassiväriä: yleispelaajana häärii suosittu lentopalloilija Lucarelli.

– Olen tyytyväinen tähänastiseen, mutta keskittyminen on jo välierässä. Meillä on itseluottamus korkealla. Teemme vielä liikaa syöttövirheitä. Syöttö on meille tärkeä ase välierissä, Lucarelli kertoi.

Päivitys 11.12. klo 7.00: Loppuotteluun Civitanova ja Sada Cruzeiro. Civitanova voitti Trentinon 3-2 ja Sada Cruzeiro Funvicin 3-1.

Pian käydään myös naisten seurajoukkueiden MM-turnaus. Ennakkosuosikkeihin kuuluvat italialainen maailmanennätysjoukkue Conegliano ja juuri Suomessa vieraillut turkkilaisjoukkue VakifBank Istanbul.