Monza kohtelias jyräämälleen LP Salolle – ”Mestarien liigassa ei ole helppoja otteluita”

Kuva: CEV.eu

LP Salo hävisi kaikki kolme otteluaan lentopallon Mestarien liigan syyskaudella.

Tiistaina LP Salo (LP Viesti) pelasi italialaisen Vero Volley Monzan vieraana. Monza voitti erin 3-0.

Salolla olivat alla vierastappio ranskalaiselle Mulhouselle ja kotitappio turkkilaiselle VakifBank Istanbulille. Mulhouselta Salo taisteli yhden erävoiton, mutta muut ottelut päättyivät 0-3.

Tiistaisessa kamppailussa Monza vei ensimmäisen erän niin helposti, että se nosti jalan kaasulta ja vaihtoi molemmat avauskuusikon yleispelaajat. Se avasi Salolle mahdollisuuden. Suomalaisjoukkue pelasikin illan parhaan eränsä ja hävisi vain pistein 23-25.

Kolmannessa erässä palattiin päiväjärjestykseen, ja Monza oli monta luokkaa vastustajaansa parempi. Eräpisteet Arena Di Monzalla kirjattiin 25-13, 25-23 ja 25-14.

Lukemat olivat selkeät, vaikka Monza pelasi karkeasti alle tasonsa. Esimerkiksi Brankica Mihajlovic, joka on yksi maailman parhaista yleispelaajista, on vielä toipilas, ja sen mukaisesti hän kentällä esiintyy.

Monzan Lise Van Hecke ehti yhdeksään pisteeseen ja sai teholukeman +8. Libero Beatrice Parrocchiale puolusti näyttävästi, muttei ollut kovinkaan vakuuttava aloitussyötön vastaanotossa.

– Mestarien liigassa ei ole helppoja otteluita. Vastustaja painosti syötöllä ja aiheutti meille vaikeuksia vastaanotossa. Lopulta päättäväisyytemme oli valttia ratkaisuhetkillä. On tärkeää, että pelaamme joukkueena ja taistelemme yhdessä voittojen eteen, Parrocchiale kuvaili.

Keskitorjuja Anna Czakan oli Viestin tehokkain (+5). Jenni Jantunen syötti kaksi ässää, Jessica Kosonen teki muutaman hyvän hyökkäyspisteen ja vaihdosta tullut Linnea Kuusela kohensi vastaanottoa. Päävalmentaja Tomi Lemminkäisen mielestä joukkue oli parhaimmillaan ensimmäisen erän alussa ja toisessa erässä.

– Aloitettiin heikosti ja ihmeteltiin lähinnä, miten vastustaja pelaa. Pitäisi näyttää, että uskomme voittoon. Kevätkauden tavoitteeksi asetimme Mulhousen voiton, ja maailman huippuja vastaan tulemme haastamaan paremmin kuin ensimmäisissä otteluissa, Lemminkäinen paketoi LP Viestin verkkosivuilla.

Kuvailu ”maailman huippu” sopii erityisesti VakifBank Istanbuliin, joka voitti äskettäin seurajoukkueiden maailmanmestaruuden supertähtiensä kuten Isabelle Haakin ja Gabin vauhdittamana.

Kolme viimeistä Mestarien liigan alkulohko-otteluaan Salo pelaa tammikuussa ja helmikuussa 2022.