Yleismies Toiviainen: Työsopimuksessa lukee ”lentopalloilija”, joten pelipaikalla ei ole väliä

Kuva: CEV.eu

Lentopallon Mestaruusliigassa Hurrikaani-Loimaa kukisti Team Lakkapään erikoisessa ”kaksoisottelussa”.

Hurrikaani ja Lakkapää pelasivat lauantaina ja sunnuntaina ottelut Loimaalla. Kotijoukkue vei molemmat ottelut hyväkseen erin 3-0.

Ottelut käytiin vajaan vuorokauden sisään. Lauantainen ottelu alkoi kello 17, ja sunnuntaina viimeinenkin piste oli varmistunut ennen iltapäiväneljää.

Sunnuntaina Hurrikaanin yllätyshahmoksi nousi Tapio Toiviainen. Keskitorjuja Aleksi Kaatrasalo oli syrjässä, joten Toiviainen sai komennon verkon keskustaan. Joukkueen kapteeni pelasi täysin ennakkoluulottomasti – tilille tuli viisi hyökkäys- ja viisi torjuntapistettä.

Toiviainen pokkasi ansaitusti joukkueensa parhaan pelaajan kunnian. Mies ei tehtäväänsä juuri ihmetellyt, onhan hän pelannut liigassa niin yleispelaajana, hakkurina kuin liberona.

– Työsopimuksessa lukee ”lentopalloilija”, Toiviainen murjaisi Hurrikaanin YouTube-kanavalla.

– Ei siinä mitään ihmeellistä ollut, olen keskellä pelannut aiemminkin. Nyt ei ollut muita vaihtoehtoja, joten asiaan tiesi asennoitua ennen ottelua. Ihan mukavasti meni, ei pelipaikalla ole niin väliä. Joukkueessa on yhtenäisyys pysynyt, vaikka miehet vaihtuvat, pelimies selvensi.

Team Lakkapää pelasi ajoittain yritteliäästi, mutta tasoero oli liian suuri. Avainpelaaja Fredric Gustavssonin puuttuminen vain vaikeutti tilannetta. Lakkapään pudotuspelihaaveet ovat enää teoreettiset, mutta kahden viimeisen sijan ja siten liigakarsintojen välttäminen käynee joukkueelle hyvästä tavoitteesta.

Lauantaina TUTO Volley nipisti sarjapisteen Suomen mestari VaLePalta. Lopputulos 3-2 varmistui VaLePan vietyä viidennen ja ratkaisseen erän pistein 15-13.

Jännittävä ottelu nähtiin myös Helsingissä, missä kohtasivat Vantaa Ducks ja Karelian Hurmos. Värikkäiden vaiheiden jälkeen Hurmos voitti erin 3-1. Pisteykkönen oli Hurmokselle 23 pinnaa tehtaillut Eetu Häyrinen.

Savo Volley johtaa miesten pääsarjaa.

Lentopallon naisten Mestaruusliigassa Helsinki Volley veti vesiperän tuplaten. Sunnuntaina Woman Volley oli kotonaan etevämpi erin 3-0. Kotijoukkueen Saana Lindgren johti tulitusta 17 pisteellään.

Lauantaina Pölkky Kuusamo oli voittanut Helsinki Volleyn kotikentällään 3-0.

LP Kangasala johtaa naisten liigaa. Tiukassa kärkikolmikossa ovat myös Pölkky ja LP Viesti. Jumbojoukkue Helsinki Volley valmistautuu jo liigakarsintoihin.