Savo Volley ja VaLePa virittivät jännityksen äärimmilleen lentopallon ensimmäisessä loppuottelussa

Kuva: Hannu Moilanen

Lentopallon miesten Mestaruusliigan ensimmäisen loppuottelun voitti VaLePa.

Hallitseva Suomen mestari VaLePa kaatoi sunnuntaina Siilinjärvellä Savo Volleyn erin 3-2.

Avausfinaalissa erät päättyivät kotijoukkue ensin mainittuna pistein 17-25, 19-25, 25-17, 25-23 ja 11-15.

Joukkueiden avauskokoonpanot:

Savo: Fedor Ivanov; Mikko Räsänen; Jakub Kovac, Miki Jauhiainen; Andrus Raadik, Michael Michelau; Shohei Nose

VaLePa: Mikko Esko; Matias Tihumäki; Severi Savonsalmi, Sebastian Rösler; Sakari Mäkinen, Jiri Hänninen; Risto Ruohola

VaLePa tuli otteluun huomattavasti virittäytyneempänä ja vei kaksi ensimmäistä erää yllättävän leveillä marginaaleilla. Toisen erätauon jälkeen Savo palasi kentälle aivan erilaisella ilmeellä. Raadikin tilalle vaihdettiin Antti Siltala ja Räsäsen tilalle Lelu Ojansivu.

Etenkin neljännen erän loppu antoi näytteen siitä, millaiseksi ottelusarja on muotoutumassa. VaLePa johti jo pistein 21-15, mutta Savo nousi upealla kirillä erävoittoon.

Loukkaantumisesta toipunut Michelau palasi Savon avaukseen vakuuttavasti ja teki 26 pistettä. Yleispelaajat hyökkäsivät väkevästi toisellakin puolella verkkoa: Mäkinen viimeisteli VaLePalle 19 pistettä ja Hänninen 18. Lisäksi VaLePan yleispelaajakaksikko hoiteli aloitussyötön vastaanoton erinomaisesti.

Hakkuripeli ei noussut erityisen vahvaksi kummallakaan joukkueella. Kolmessa erässä avauksessa ollut Ojansivukin sai yhteensä vain kahdeksan passia.

Savon valmentaja Timo Tolvanen myönsi joukkueensa olleen kamppailun alussa telineissä.

– Tällaisessa ottelussa ei pärjää rutiinisetillä, pitää olla alusta lähtien tappamisen meininki. Otan osittain omaan piikkini sen, että emme olleet valmiita alussa. Oma vastuunsa on pelaajillakin. Vastustaja oli nyt pykälää kovempi kuin pudotuspelien aiemmilla kierroksilla, paketoi Tolvanen.

Loppuottelusarja jatkuu keskiviikkona Sastamalassa. Suomen mestaruus vaatii neljä voittoa.

Akaa-Volley ja Hurrikaani-Loimaa avasivat välisensä pronssiottelusarjan sunnuntaina. Hurrikaani voitti kotikentällään Loimaalla 3-2.

Lentopallon naisten Mestaruusliigan ensimmäinen pronssiottelu pelattiin sunnuntaina Hämeenlinnan Lentopallokerhon ja LP Viestin välillä Hämeenlinnassa. Viesti vei voiton erin 3-2.

Pronssit ratkeavat kahdella otteluvoitolla.

Naisten liigakarsinnoissa liigajumbo Helsinki Volley hävisi lauantaina ensimmäisen ottelun 1-sarjan mestarille Rantaperkiön Iskulle erin 1-3.