Mikko Esko ja Urpo Sivula jättävät Suomen lentopallomaajoukkueen

Kuva: CEV.eu

Mikko Eskon ja Urpo Sivulan esiintymiset Suomen lentopallomaajoukkueessa näyttävät olevan ohi.

Passari Esko ja hakkuri Sivula ovat ilmoittaneet jättävänsä maajoukkueen. Kaksikko teki pitkän maajoukkueuran ja edusti maataan sekä MM- että EM-kisoissa.

Esko kuului avainpelaajiin, kun Suomi eteni sensaatiomaisesti EM-välieriin vuonna 2007. Seitsemän vuotta myöhemmin Esko ja Sivula olivat viemässä Suomea historiansa parhaalle MM-sijoitukselle, yhdeksänneksi.

Kuluvalla kaudella Esko edustaa lentopallon Mestaruusliigassa VaLePaa ja Sivula Akaa-Volleyta.

Suomen kevätmaajoukkueesta ovat poissa myös ansioituneet pelaajat Eemi Tervaportti, Lauri Kerminen, Tommi Siirilä ja Sauli Sinkkonen. He kuitenkin jatkanevat sinivalkoväreissä myöhemmin.

Suomen päävalmentaja Joel Banks tiimeineen valitsi kevätmaajoukkueeseen 19 pelaajaa. Ringin on määrä kaventua 14 pelaajan laajuiseksi kilpailuotteluihin mennessä. Keväällä ja kesällä Suomi pelaa Euroopan hopeisen liigan otteluita sekä harjoituskamppailuita Unkaria ja Viroa vastaan.

Vuonna 2019 Suomi hävisi Euroopan kultaisessa liigassa kaikki ottelunsa ja putosi kesäliigojen alimmalle tasolle. Nyt ainoa tavoite on nousta takaisin kultaiseen liigaan.

Panokset kovenevat loppukesästä, jolloin Suomi pelaa EM-karsinnoissa ja hakee paikkaa maanosan mestaruusturnaukseen 2023.

Suomen lentopallomaajoukkue, kevät 2022

Passarit: Akseli Lankinen, Fedor Ivanov

Hakkurit: Veeti Nikkinen, Joonas Jokela, Samuli Kaislasalo

Yleispelaajat: Sakari Mäkinen, Antti Ronkainen, Niko Suihkonen, Jiri Hänninen, Jere Heiskanen, Luka Marttila

Keskitorjujat: Severi Savonsalmi, Mikko Karjarinta, Henrik Porkka, Nuutti Niinivaara, Miro Leinonen, Lauri Lehtonen

Liberot: Voitto Köykkä, Niklas Breilin

Valinnoista tiedotti lentopalloliitto.