Lentopallon maajoukkuepelaaja Laura Penttilä sopimukseen

Lentopallon naisten Mestaruusliigassa Nurmon Jymyn ensimmäinen kiinnitys ensi kaudeksi on libero Laura Penttilä.

Penttilä, 20, on tehnyt Jymyssä (JymyVolley) hyvää jälkeä ja noussut Suomen maajoukkueeseen. Hän pääsi kehiin viime vuonna EM-kisoissakin. Penttilä on Jymyn kasvatti.

Menneellä Mestaruusliigan kaudella Jymy sijoittui kahdeksanneksi runkosarjassa ja eteni pudotuspeleihin. Pölkky Kuusamo oli puolivälierissä vahvempi. Kuusamolaisjoukkue voitti lopulta SM-kultaa.

Penttilä uskoo, että Jymyllä on hyvät edellytykset yhä vahvempaan kauteen.

– Me niin sanotut avainpelaajat juttelimme paljon keskenämme etukäteen. Voimme jatkaa siitä, mihin on jääty, ja uskon, että sitä kautta pystymme viemään joukkuetta tuloksellisesti eteenpäin, sanoo Penttilä.

– Olen tyytyväinen siihen, että seuran ja joukkueen sisällä asiat ovat hyvin. Pystyimme viime kaudella keskittymään pelkästään treenaamiseen ja pelaamiseen. Meillä oli hyvä yhteishenki. Kehityimme viime kaudella joukkueena ja minä yksilönä. Pystyin pitämään oman tasoni hyvin, ja mukaan mahtui myös muutama superpeli.

Libero määrittelee tavoitteekseen olla kentällä pelaaja, johon pystyvät luottamaan niin valmentaja, joukkuetoverit kuin pelaaja itse.

– Minulla on monia osa-alueita, joita pyrin kehittämään. Lisäksi haluan saada yleistä varmuutta tekemiseen, kertoo Penttilä.

Vuosi sitten ylioppilaaksi kirjoittanut Penttilä keskittyi viime kaudella lentopalloon. Tulevalla kaudella hän aikoo yhdistää pelaamiseen joko opinnot tai työt.

Pölkky Kuusamo: Keskitorjuja Bettina Yli-Sissala siirtyy Hämeenlinnan Lentopallokerhosta Kuusamoon. Yli-Sissala esitti varsin nousujohteisen kauden ja pääsi juhlimaan SM-pronssia. Hyvät otteet toivat myös kutsun maajoukkueleiritykseen.

Suomen nuorten maajoukkuepelaajat – libero Juulia Jäppinen, passari Joanna Kallinen ja yleispelaaja Oona Rasinperä – siirtyvät Pölkyn liigajoukkueeseen ja oppilaiksi Kuusamon lukioon.

Päävalmentaja Sotiris Gkotsis ja libero Sanna Häkkinen jatkavat Pölkyn vahvuudessa.

OrPo: LP Viestistä tuttu yleispelaaja Linnea Kuusela siirtyy Orivedelle. Nuori pelaaja kuuluu liigan parhaisiin vastaanottajiin, ja menneellä kaudella hyökkäyspelikin kehittyi oleellisesti.

Woman Volley: Liberoksi on hankittu yhdysvaltalainen Taylor Horsfall. Passari Roosa Rautio puolestaan palaa Rovaniemelle pelattuaan viime kauden Hämeenlinnassa.

LiigaPloki: Passari Noora Hakonen ja yleispelaaja Sara Piippo (molemmat vuosimallia 2002) ovat tehneet jatkosopimukset pihtiputaalaisseuran kanssa.

Hämeenlinnan Lentopallokerho: Lupaava yleispelaaja Kerttu Kilpinen jatkaa Kerhossa. Hän debytoi viime kaudella vain 15 vuoden ikäisenä.

Karelian Hurmos: Lentopallon miesten Mestaruusliigassa Janne Marttila siirtyy Lentopalloseura Ettasta Joensuuhun. Marttilalta onnistuvat niin yleispelaajan kuin hakkurin roolit. Hurmoksella on jo yhdeksän pelaajasopimusta kasassa.